U16: Det kører igen for Brøndby – men ikke hele tiden

0
1019
Brøndbyjubel efter scoringen til 1-0.

Efter en halvskidt start på forårssæsonen, er Brøndbys bedste U16-piger ved at være oppe i omdrejninger i den bedste sjællandske U16-række. Tirsdag blev det til 3-0 hjemme over Hillerød og søndag hentede holdet en 3-2 sejr over B73 Slagelse. Brøndby har nu ni point, to point foran Hillerød, og holdet er dermed alene i spidsen – i hvert fald indtil tirsdag aften, hvor Taastrup og Lyngby med hver seks point mødes.

Sejren i Slagelse blev grundlagt på to mål i første halvleg, hvor Brøndby havde klart spilovertag og kunne have ført med både 3- , 4- og 5-0. I anden halvleg kom Slagelse langt bedre med i kampen, og efter en reducering til 2-1 lugtede det længe af en udligning, inden Brøndby fik bragt sig på 3-1 – en scoring som Slagelse dog kort efter fik reduceret på et  brag af et langskud.

Brøndbys cheftræner Christina Jensen var efter kampen godt tilfreds med første halvleg, men hun i anden halvleg kunne se, at holdet stadig kan komme til at vakle, når det ikke kører:

”Vi lykkedes rigtig flot i første halvleg. Vi havde nogle gode løb, holdt fast i bolden og vores individualister havde nogle gode ideer. I anden halvleg havde vi knap så mange løb, og vi blev udfordret af deres meget dygtige højre kant, så der kom for lang afstand mellem kæderne,” sagde Brøndbytræneren.

Brøndby vandt sæsonens første kamp mod Tåstrup med 3-2, mens det blev til et 2-3-nederlag i den anden kamp mod BSF. I ingen af disse kampe var Christina Jensen tilfreds med indsatsen, og hun fornemmede søndag lidt, at disse kampe sad i baghovedet på spillerne, da det i en periode kørte knap så godt i anden halvleg:

”I de to første kampe var der noget galt med alt lige fra boldomgang til indstilling. Derfor havde vi en snak om, hvordan vi kunne gøre tingene bedre, og mod Hillerød spillede vi en flot kamp, hvor vi lykkedes med alt det, vi havde aftalt. Vi kom også rigtig godt i gang her, men spillerne har åbenbart præstationerne fra de første kampe liggende i baghovedet. Så når det begynder at gå skævt, tænker de at ’vi kan også tabe og underpræstere’, og det påvirker indsatsen. Så løber de pludselig ikke længere den ekstra meter for hinanden, som de gjorde mod Hillerød,” siger Brøndbytræneren.

Brøndby møder i næste kamp Lyngby, som tirsdag aften spiller mod Taastrup. Kampen mellem Taastrup og Lyngby kan sende et af de to hold op på siden af Brøndby.