U17 DM-kamp skal spilles om – den var 10 minutter for kort

0
745
Brøndbys Cecilie Nielsen sikrede sejren over AaB med en 3-1-scoring, men nu skal kampen spilles om.

U17 DM-kampen mellem Brøndby og AaB, som blev spillet lørdag den 16. august på Brøndby Stadion, skal spilles om. AaB har klaget over, at kampen kun varede 2 x 40 minutter, og DBU har givet AaB medhold i klagen og afgjort, at kampen skal spilles igen den 29. november.

Forvirringen om kampens længde opstod, da kampen var fløjtet af. U19-landstræner Søren Randa-Boldt var til stede og spurgte efter kampen, om der ikke skulle spilles 2 x 45 minutter i den nye U17 DM-liga. Det fik AaB til at indsende en klage, for det viste sig nemlig, at dommerne var fejlinformeret – de troede, at der kun skulle spilles 2 x 40 minutter.

“Vi havde ikke været inde og tjekke reglerne på forhånd. Jeg regnede  med, at det var samme spilletid som i drengenes U17-rækker, hvor der spilles 2 x 40 minutter. Så da linjevogteren før kampen kommer ud og siger til os, at der skal spilles 2 x 40 minutter, så går vi ud fra at det er rigtigt. Man må vel forvente, at dommerne ved, hvor lang tid der skal spilles,” siger Jan Borre, kvindeformand i Brøndby IF.

Brøndby vandt kampen 3-1 efter at have ført 2-0 ved halvlegen. AaB kom på 1-2 og havde chancen for en udligning. Men Brøndby lukkede kampen med en 3-1-scoring umiddelbart før det slutfløjt, som altså faldt ti minutter for tidligt, i følge DBU.

Afgørelsen betyder, at Brøndby mister sine første tre point og derfor kun står noteret for en kamp og én sejr, hvilket sender holdet fra 2. pladsen og ned på 4. pladsen.

Støt FODBOLD FOR PIGER – det eneste nyhedssite i Danmark, der dækker pige-og kvindefodbold