Dansker-trio bag sejr i svensk topopgør

0
667
Janni Arnth, Pernille Harder og Mariann Gajhede har succes i den svenske klub Linköpings FC.

Tre danske landsholdsspillere var i hovedrollerne, da Linköpings FC onsdag vandt på udebane over Rosengård, som er favorit til at vinde guldet i den bedste svenske række, Damalsvenskan. Mariann Gajhede og Pernille Harder scorede to af målene i 3-2-sejren, og nytilkomne Janni Arnth stod for det ene oplæg.

Linköpings FC kom godt fra start i kampen, som blev spillet for 1356 tilskuere på stadion i Malmö. De producerede flere chancen og efter ni minutter headede Janni Arnth et hjørnespark videre til Mariann Gajhede, s0m kontrolleret kunne sende bolden i mål til 1-0.

13 minutter senere fik Rosengård udlignet, og den stilling holdt frem til pausen. Derefter gjorde Fridolina Rolfö til 2-1 – igen efter  et hjørnespark, hvor Janni Arnth var involveret. Rosengårds schweiziske stjerne Ramona Bachmann fik udlignet, men seks minutter før tid slog Pernille Harder til og sikrede sejren. Fridolina Rolfö sendte et skud mod mål, som Rosengårds keeper fik klaret. Men da bolden røg retur, aparkede den danske landsholdsangriber bolden i kassen.

Rosengård fører fortsat ligaen med 39 point, men Linköpings FC rykker tættere på toppen og er nu på fjerdepladsen, ni point efter.