Skovbakken vinder U17-landspokalen

0
1324

Det blev Skovbakkens U17 DM-piger, der løb med guldmedaljerne og pokalen, da landsfinalen i Faxe Kondi Ungdomspokalen for U17-hold lørdag eftermiddag blev afgjort på Farum Park.

Skovbakken var i finalen mod liga-konkurrenterne fra Brøndby, og de to hold gav hinanden en uhyre tæt finale, hvor Brøndby kom foran 1-0 i 1. halvleg, og hvor Skovbakken fik udlignet i 2. halvleg, inden det hele skulle afgøres i en straffesparkkonkurrence. Her trak Skovbakken det længste strå og vandt, takket være en redning af Skovbakkens målmand.

”Jeg synes, vi sad på spillet fra starten, fordi Brøndby pakkede sig meget. Da de så scorer, kommer vi til at hænge lidt med hovederne, for det er jo os der har haft spillet. Men vi kommer godt igen i anden halvleg, og jeg synes det er fortjent vi vinder,” sagde Skovbakkens anfører Laura Østergaard efter kampen til FODBOLD FOR PIGER.

Skovbakkens anfører Laura Østergaard med pokalen og glade holdkammerater.

Hun var sikker på, at det nok skulle lykkes, selv om kampen skulle 21 minutter ind i anden halvleg, inden Laura Leth fik udlignet den langskudsscoring, som Brøndbys Freja Sørensen Abildå satte ind efter 19 minutter i 1. halvleg.

”Vi talte i pausen om, at vi før har prøvet at være bagud og så komme tilbage, og det skulle vi bare gå ind og gøre igen. Så vi bliver ved med at tro på, at det nok skal komme, og vi har jo også både skud på stolpen og flere andre store chancer, inden vi får udlignet,” siger Laura Østergaard.

Straffesparkkonkurrencen var præcis så nervepirrende, som den slags skal være i en pokalfinale. Holdkammeraterne stod sammen på midterlinjen og holdt hinanden sammenbidte om skuldrene eller dannede cirkel, og flere af Skovbakken-spillerne, blandt andet Laura Østergaard, vendte ryggen til målet, fordi de ikke havde nerver til at følge dramaet i den ene målende.

”Men vi har prøvet det før. Semifinalen mod Team Viborg sluttede også med en straffesparkkonkurrence, som vi vandt, så vi havde følelsen af, at det her kunne vi godt vinde,” siger Laura Østergaard, som sammen med holdkammeraterne også fik overrakt deres DM-sølvmedaljer efter kampen. De rigtige medaljer var nemlig ikke til stede, da holdet sikrede sig sølvet i sidste spillerunde ude mod Hillerød.

Brøndbys U17-landsholdsspiller Freja Sørensen Abildå blev efter finalen kåret til pokalfighter.