Efterskolen Ved Nyborg (EVN) vinder skoleligaen 2016

0
2231

Skoleligavinderne 2015/16 blev Efterskolen Ved Nyborg (EVN), da de onsdag eftermiddag slog Københavns Idrætsefterskole (KIES) i finalen på Monjasa Park i Fredericia.

Lodtrækningen til de to semifinaler blev afholdt samme dag, og der blev det afgjort, at KIES skulle spille mod ISI (Ikast Idrætsefterskole) og EVN mod BGI (Bjerre Gymnastik- og Idrætsefterskole). Kampen mellem EVN og BGI blev resultatmæssigt en gentagelse af de to holds tidligere møde i Skoleligaturneringens gruppespil, da det endnu engang blev til en 2-0 sejr til EVN.

Efterskolen Ved Nyborgs piger spillede generelt en god kamp, og selvom de i anden halvleg overgav lidt mere initiativ til BGI-pigerne, satte de sig aldrig rigtig på spillet, og med en scoring fra hver af de canadiske spillere Haley Smith og Camryn Curts, kom sejren i hus.

KIES slog ISI 3-1 i den anden semifinale og var dermed Skoleligaens anden finalist. Finalen blev spillet senere samme dag med kampstart klokken 15.30 på Monjasa Park.

Canadiske Camryn Curts kåret til finalens profil

I finalen var det 22 motiverede piger, der stod klar på banen ved kampens første fløjt. De første minutter var rodet, og begge hold prøvede at finde fodfæste i kampen. KIES kom umiddelbart bedst ud de hektiske minutter og satte sig på spillet. De fik tilspillet sig et par store chancer, men de manglede den sidste skarphed foran mål. I kampens 24. minut curlede EVN’s canadiske Camryn Curts bolden ind i fjerneste hjørne, da hun erobrede bolden på kanten af feltet efter et godt og aggressivt pres fra den nyborgianske offensiv. De to hold gik til pause på en 1-0 føring til EVN.

Fra anden halvlegs start sad EVN på spillet og med en hård fight og en enorm gejst og spilleglæde nettede Nyborg-pigerne yderligere 4 gange. Kampens resultat blev dermed 5-0 til EVN, på mål af Camryn Curts (2), Siw Tornhøj (1), Esther Willems (1) og Haley Smith (1). Efter den suveræne sejr kunne pigerne løfte pokalen og kalde sig for Skoleligavindere 2015/16. Desuden blev Camryn Curts kåret til ’kampens profil’.

Her ses ’kampens profil’ og dobbelte målscorer Camryn Curts (tv.) med anfører Mie Jensen (th.).

EVN-pigerne er på imponerende vis gået ubesejret gennem hele turneringen og kan nu se tilbage på 10 ud af 10 mulige sejre og en målscore på 49-6. De har samtidig skrevet skolehistorie, da det er første gang, at et EVN-hold løfter pokalen i Skoleligaturneringen. Der har tidligere været hold, som har kvalificeret sig til det afsluttende final-4 stævne – men altså aldrig vundet det.

De to kampe, der blev spillet onsdag d. 25. maj, var samtidig pigernes sidste kampe sammen for EVN. Efter et begivenhedsrigt år med en masse oplevelser, nye bekendtskaber og minder for livet kan både spillere og trænere se tilbage på et uforglemmeligt år, hvor træningsbanen har været kridtet op hele året, og pigerne er gået fra at være individuelle fodboldspillere til at være et hold.

Træner-teamet bag EVN-pigernes imponerende sæson og udvikling gennem det seneste år. Fra venstre: Morten Andersen, Kristoffer Johannsen og Søren Madsen.