Pernille Harder sprudlede i storsejr

0
846

Der var meget, der fungerede, da Danmark slog Finland 5-0 i en venskabskamp, og især den danske anfører viste klasse med både oplæg og mål.

Af Sophie Lysholt

Efter en lang landsholdssamling, blev det endelig tid til kamp, og Danmark var klar fra start, da de foran over 3000 tilskuere slog Finland 5-0 i en EM-testkamp. Især Pernille Harder strålede med mange gode aktioner i det offensive spil.

Det var også selvsamme Pernille Harder der åbnede målballet, da hun efter seks minutter scorede til 1-0 efter et glimrende indlæg. Efter 20 minutter var Harder igen tæt på, men hendes skud blev pareret og bolden endte foran Sanne Troelsgaard som sikkert bankede den ind bag en forsvarsløs finsk keeper. Da danskerne havde spillet 39 minutter var en finsk spiller sidste kvinde på bolden, men også her havde Harder en fod med i spillet.

Få minutter senere blev der plads til Brøndby-spilleren Stine Larsen, som satte Danmarks fjerde scoring ind. Det blev også pausestillingen efter en flot offensiv opvisning af de danske spillere.

I anden halvleg var de rød-hvide ikke ligeså farlige foran kassen, men det blev da til et enkelt mål, da Stine Larsen for anden gang kunne sende et indlæg fra Theresa Nielsen i kassen.

Herefter havde Danmark flere store chancer, og Pernille Harder havde da også et frispark, der gik stolpe ud.

Med storsejren har Danmark fyldt en stor sæk selvtillid frem mod EM-slutrunden i Holland, der spilles til sommer.