Lysengs U15 Piger vinder ‘The Double’

0
1605
Af Lars Kirkebæk, IF Lyseng Fodbold
KLUBNYT Lysengs U15 Piger sikrede sig onsdag aften ’The Double’, da de vandt det Jysk-Fynske Mesterskab via en 1-0 sejr over AaB. Pigerne sikrede sig i maj måned ligeledes den Jyske pokaltitel.
Finalen blev spillet på neutral bane i Havndal ved Mariager Fjord. Modstanderen var AaB, der havde vundet den anden pulje. AaB er et dygtigt hold, som pigerne har spillet mange tætte kampe imod de seneste par år, og finalen blev endnu en flot, tæt og intens kamp på et højt niveau, der var en finale værdig.
Begge hold stod stærkt defensivt og det gjorde, at kampen blev præget af mange intense dueller på midtbanen og en del afslutninger fra distancen, som to dygtige keepere tog sig sikkert af.  I kampens indledning var AaB-pigerne var en smule bedre på bolden, mens det var Lyseng-pigerne, der tilspillede sig de fleste og største chancer. Via hårdt arbejde, bedre boldomgang og hurtigere spil tilkæmpede Lyseng-pigerne sig stille og roligt overtaget i kampen, men vi skulle helt hen til kampens 60. minut før afgørelsen kom. Lyseng-pigerne får tildelt et frispark i venstre side, som Mia Haahr slår perfekt ind foran mål. Efter en ripost afgør Siv Bagger kampen med en scoring tæt under mål. I kampen sidste minutter satser AaB offentivt, dog uden at tilspille sig større chancer, dertil var Lyseng defensiven alt for stærk. Samtidig var Lyseng-pigerne i flere omgange tæt på endenu en scoring, bl.a. via en flot afslutning, der desværre ramte stolpen. Efter 3 minutters tillægstid fløjtede kampens dygtige dommer af, hvorefter Lyseng-pigerne kunne bryde ud i stor jubel som Jysk-Fynske Mestre 2017.
Stort tillykke til U15 pigerne med ‘The Double’.