0
1889

Vejle Idrætsefterskoles dygtige fodboldpiger leverede en glimrende præstation i skoleårets første opgør under ledelse af den nye træner og landsholdslegende Katrine Pedersen.

Af Jacob Thychosen, Vejle Idrætsefterskole

VIES-pigerne som er forsvarende DM-mestre var ellers oppe imod en dygtig modstander i den første kamp, da der ventede sidste sæsons DM-bronze vindere fra Nyborg.

Kampen startede lige og spillet bølgede frem og tilbage indtil midt i første halvleg, hvor Maj Holst stjal en bold fra modstandernes forsvar, hvilket gav en scoring til 1-0. Resten af halvlegen var en god fodboldkamp mellem to dygtige hold, men det blev ikke til flere scoringer.

Anden halvleg startede værterne fra Vejle Idrætsefterskole og specielt Laura Thansky som lyn og torden. Syv minutter inden i anden halvleg havde den hurtige VIES-angriber scoret et vaskeægte hattrick og stillingen var 4-0 til de veloplagte og godt spillende VIES-piger. I kampens afslutning fik Nyborg først reduceret, hvorefter Bomberen fra Haderslev Laura Thansky også gjorde det til 5-1.

Den debuterende VIES-træner Katrine Pedersen var meget tilfreds med pigernes efter kampen:
– Jeg er strålende tilfreds med præstationen. Indsatsen og spilleglæden vil jeg især fremhæve. Jeg glæder mig til det videre arbejde i løbet af skoleåret med pigerne, fortæller Katrine Pedersen.

Kampens forløb:
VIES-Nyborg 5-1 (1-0)
Mål: 1-0 Maj Holst (20.), 2-0 Laura Thansky (42.), 3-0 Laura Thansky (45.), 4-0 Laura Thansky (47.), 4-1 (68.), 5-1 Laura Thansky (75.)