Af Varde IF Redaktionen med indblik fra Cheftræner Jesper Callesen

Varde IF og FC Thy Piger spillede en rigtig god kamp onsdag aften i Bramming

Der var tale om et bundopgør i U18DM ligaen, som skulle vise sig at være en rigtig god fight!

Varde IF – FC Thy Piger / 3-1 (0-0 ved pausen)

Onsdag aften kl. 19.15, skulle Varde spille mod FC Thy på hjemmebane, men da Vardes egen kunstbane ikke kunne benyttes var kampen rykket ud til Bramming idrætsefterskole, som stod til stor hjælp hele dagen optil kampen, med fine omklædningsforhold, stillads til film af kampen og vejret var sørme også med Varde IF og FC Thy.

FC Thy startede kampen bedst, og var gode til at udnytte modvinden til deres fordel i store dele af 1. halvleg. Hvor FC Thy også tester Varde keeperen Caroline Olesen, men til Vardes held, fik FC Thy ikke prikket bolden over mållinjen. Varde havde nogle fine opspil og enkelte afslutninger, men blev ikke helt farlige nok. Derfor stod der 0-0 ved pausen.

Varde pigerne fik en lille opsang i pausen, hvor de fik af vide, at deres udtryk i presspillet og VI-følelsen skulle skinne mere igennem. Dette medførte et mere tændt Varde IF hold, som hurtigt viste det nye udtryk i en bedre form i 2. halvleg, hvor det første udtryk var tættere på vores oprindelige game plan. Varde pigerne var mere aggressive i presspillet og opbakningen fra hver enkelt spiller være endnu større end 1. halvleg. Dette gav bonus allerede efter 2 min inde i 2. halvleg, hvor Maria Agerholm Olsen, flot udfordrer på kanten og slår et langt indlæg i bagerste område, hvor Natasja Blicher flot flugter bolden i mål til 1-0.

Herefter er det igen FC Thy der tager overtag af kampen, hvor de skaber små chancer og er stærke i duellerne, de for sig fremtvunget sig nogle dødbolde, og på netop et af disse i 79 min, scorer Clara Munch Jørgensen flot på hovedstød via overliggeren til stillingen 1-1.

Nu så kampen ud til, at den ville ende uafgjort 1-1, men FC Thy ville tydeligt jagte sejren og Varde pigerne ville forsøge, at udnytte omstillinger mod FC Thy. Efter scoringen til 1-1 fra FC Thy, skete der noget med Varde pigerne, som ikke ville lade sig knække, de begyndte at spille meget bedre i opbygningsspil, og satsede meget på omstillingerne DE / VI, så Varde kunne komme frem til chancerne så de kunne vinde kampen. FC Thy besøgte varde feltet et par gange i slutningen af kampen, uden dog at være helt farlige. Hver gang FC Thy tabte bolden, var Varde pigerne hurtige frem i banen, og dette gav bonus i det 91. min, hvor Varde får afsluttet på mål og via repost scorer Maria Agerholm Olsen til 2-1, til stor jubel for hele Varde holdet.

Men træner Jesper Callesen opildnede pigerne til, at fortsætte så kampen kunne lukkes helt! Det tog pigerne alvorligt og allerede igen i det 93. min scorer Silke Maj Termansen via repost, efter en flot afslutning fra Julie Dinesen som havde fortjent at gå i mål. Kampen slutter i det 94 min til en kæmpe jubel fra Varde pigerne, som viste hjerte og indstilling i kampen om 3. point.

En kamp af gangen, har i de første to kampe været med til at give 6 point og Varde IF kan nu se frem til hjemmekamp igen d. 31/3 mod Team Viborg kl. 15.00, på kunstgræs i Varde.