Der var lagt op til en spændende kamp i U18DM ligaen på Sydbank stadion, hvor varmen vidste sig at være en ekstra fjende.

Af Redaktionen

Varde IF Vs Fortuna Hjørring (0-4)

Varde holdet var inden dagens kamp ramt af skader og afbud, så man havde besluttet at man ville give nogle af de kommende u18DM spillere chancen for at vise deres værd inden de alligevel skal op efter sommerferien.
Så i startopstillingen var der til denne kamp 5 årgang 02’er og en enkelt årgang 03’er, mens bænken indeholdte 2 02’er og en enkelt 03’er. Så enkelte spillere var lidt uprøvet på dette niveau, men de viste sig frem på bedste vis i store dele af kampen. Oven i afbuddene til markspillere, var Varde også ramt af afbud på målmandsposten!
Her var eneste mulighed, at få en markspiller på mål, som ved hjælp af en holdindsats gjorde hvad hun kunne i de situationer der opstod.

Kampen startede i et stort tempo fra Fortuna siden, og allerede efter 3 min scorede Fortuna et flot langskudsmål, som ikke mange målmænd ville kunne snuppe.
Så bølgede kampen en lille smule frem og tilbage, uden at nogle af holdene blev helt farlige.
Men efter 13 min scorer Fortuna igen, her skyldes det en mindre placeringsfejl, som siden hen blev rettet og løst fortrinligt. Enkelte gange i 1. halvleg er Varde fremme på Fortuna Hjørrings banehalvdel, hvor specielt Malou Benzon viste stor fysik og løbevillighed. Hun drillede Fortuna forsvaret flere gange og lige før pausen manglede hun lige det sidste held/dygtighed, så havde hun scoret til 1-2, men desværre for hende og holdet sparkede hun over målet på tæt hold.

Pause stillingen viste 0-2 på stadionuret.

Pigerne fik ros i pausen, og cheftræner Jesper Callesen sagde
”Jeg tager hatten af for jeres indsats i 1. halvleg, hvor i løser mange af tingene som vi havde aftalt. Vi vidste at det ville blive hårdt arbejde, og nok ikke med så meget spil på vores præmisser. Men det vigtige er nu, at vi fortsætter det gode spil og troen på at vi kan gøre en forskel mod Fortuna Hjørring, hvis vi arbejder hårdt så kommer vi frem til flere muligheder. Jeg tror på jer, så gå ud og vis hvad i vil med denne kamp”

De første 25 min af 2. halvleg viste Varde pigerne, at snakken i pausen og afslutningen på 1. halvleg, havde givet dem blod på tanden. Her var Varde pludselig mere spilstyrende, og igen viste Varde offensiven med Malou, Dinesen og Aarhus/Benzon flere lovende takter når de fik bolden. Midtbanen knoklede for at erobrer bolden, og efter erobring var Varde gode til at komme frem til nogle gode situationer på modstanderens banehalvdel. Dette resulterede igen i en stor målchance til Malou Benzon, som denne gang kom flot løbende ind i feltet, hvor hun kom til et glimrende indlæg fra Julie Dinesen. Desværre for Malou og Varde holdet sparkede Malou igen bolden tæt over mål, men hun viste i flere situationer efter denne mulighed, at hun er en spændende og dygtig spiller. Hun drillede Fortuna bagkæden med gode dybde løb og fysik, der gjorde at de måtte lave flere frispark på hende ude på siden af feltet. Disse frispark gav Varde nogle småfarlige muligheder. Systematisk for Varde forårs sæson, så mister man lidt modet når tingene ikke lykkedes helt, så i slutningen af kampen i det 75 og 85 min, scorer Fortuna 2 mål. Kampen ender 0-4, i en stegende hede, som indbød til 2 ekstra vandpauser i kampen.

”Jeg er så stolt på pigernes vegne, specielt med tanke på at dette hold i havde spillet særlig meget sammen udover lidt træning. Så løste alle deres opgave til et 12 tal. Pigerne viser mig bare gang på gang, at fodbold ikke kun er  individuelle løsninger, men holdstyrken og sammensætningen kan i perioder betyde endnu mere” Udtaler cheftræner Jesper Callesen