Der bliver scoret mål i Nyborg

0
2471

Pigerne fra Efterskolen ved Nyborg har fået en fantastisk start på det nye skoleår. Hårdt arbejde, masser af energi, meget talent og ikke mindst godt humør har været nøglen til allerede nu mange sejre og flotte mål.

Af Søren Madsen

28 fodboldpiger har været igang på Efterskolen ved Nyborg siden skolestarten midt august, og det har på mange måder været en forrygende start. 21 danske, seks canadiske og en islandsk pige danner rammen om den daglige træning på kunststofbanen i Nyborg. Der er allerede nu skabt et fedt træningsmiljø, hvor der er plads til både smarte finter, udfordrende pasningsspil og ikke mindst masser af grin.

De 28 piger træner sammen hver dag, men bliver til kamp delt i to hold, der deltager i “Skoleliga 1”, “Skoleliga 2”, VM-kvalifikation og den lokale, fynske efterskoleturnering. I tirsdags var der dobbeltarrangement mod BGI, og det blev til to meget seværdige kampe på et rigtig godt niveau.

Skoleliga -2 pigerne satte sig på kampen fra starten af, men der skulle gå 38 min. inden islandske Una Unnarsdottir kunne bringe EVN-pigerne foran. I 2. halvleg blev det til ydeligere to scoringer af islændingen, og da Ida Seeberg, Emma Norup og Sofie Slott fulgte trop, endte det hele med en solid 6-0 sejr. Dermed har pigerne nu 6 point for to kampe og en imponerende målscore på 13-1.

Det var Skoleliga-1 pigernes første kamp i turneringen, og det blev til en flot åbning i kampen mod BGI. Efter en livlig start med chancer i begge ender kunne Lea Duus Madsen efter 8 min. bringe EVN foran. Begge hold fortsatte det flotte offensive spil og de mange chancer, men der skulle gå ydeligere 25 min. inden canadiske Anne Harris Madyson kunne score til 2-0. Maya Ladegaard og Sofia Zografos lukkede halvlegen med ydeligere to EVN-scoringer og dermed 4-0 ved pausen.

I 2. halvleg faldt intensiteten en anelse, og Sofia Zografos kunne med hendes anden scoring øge til 5-0, inden BGI fortjent fik reduceret 12 min. før tid. Flot åbning i Skoleliga-turneringen som EVN – pigerne senest vandt i skoleåret 2015 / 2016.

Tirsdag d. 09. okt., Skoleliga 2:

EVN – BGI 6-0 (1-0)

Tirsdag d. 09. okt., Skoleliga 1:

EVN – BGI 5-1 (4-0)

Søndag d. 21. oktober tager hele fodboldlinjen på Efterskolen ved Nyborg på introtur til Tyskland, hvor den udover lidt sightseeing også står på kampen Hamburg – Bochum