Danmark sejrede ved Algarve Cup med nye kræfter i startopstillingen

0
1258
Arkivfoto: DBU

Danmark vandt mandag eftermiddag 1-0 over Kina efter en kamp, hvor Danmark var presset flere gange. Pernille Harder sørgede dog for point til Danmark, mens de to debutanter, Emilie Henriksen og Amalie Thestrup, også kom frem til gode chancer.

Af Camilla Bergholm

Med to debutanter i startopstillingen og en Nadia Nadim på bænken var der lagt op til en kamp, hvor der skulle prøves nye kræfter af, da Danmark mandag mødte Kina i Algarve Cup. Det var dog en mere erfaren spiller, der sørgede for sejren. Pernille Harder scorede nemlig på straffe, hvilket sikrede danskerne tre point i den portugisiske turnering.

Kampen startede med et stærkt pres fra Kina, der kæmpede sig vej til en stor chance efter otte minutter. Den danske defensiv, som blev guidet af målvogteren, Line Geltzer Johansen, afværgede dog angrebet.

Efter 11 minutter kom Danmark frem til en stor chance. Sanne Troelsgaard sendte en lang bold op til Pernille Harder, der lagde bolden ind over til debutanten Emilie Henriksen. Hun afsluttede med fuld fart, men bolden endte forbi målet.

Herefter kom Danmark mere med i kampen efter en hård start, hvor det kinesiske hold pressede på. Kina kom dog alligevel frem til nogle chancer, men den danske keeper stod i vejen, da de kom tæt på.

Straffespark sikrede dansk sejr
Også den anden debutant ville lege med. Nicoline Sørensen fik efter 40 minutter lagt bolden ind over til Amalie Thestrup, der kom først på bolden. Hun fik sendt bolden afsted med en hård inderside. Dog endte bolden ved siden af målet.

Anden halvleg bød på et par udskiftninger. Ind kom Karen Holmgaard i stedet for Sanne Troelsgaard, også Amalie Thestrup måtte forlade banen efter en flot debut, i stedet kom Signe Bruun ind.

Efter 59 minutter skete der noget. Danmark fik tildelt et straffespark. Det skete, efter Cecilie Sandvej var blevet revet omkuld i det kinesiske felt. Straffesparket blev eksekveret af Pernille Harder, der sparkede bolden ind bag den kinesiske målvogter. Stillingen på måltavlen ændrede sig, og Danmark var foran med 1-0. Tre minutter senere fik Pernille Harder fyraften, og i stedet blev Mille Gejl skiftet ind.

71 minutter inde i kampen fik Danmark endnu en chance. Signe Bruun modtog bolden tæt på modstanderens felt, hvorefter hun afsluttede, men igen forbi målet, ligesom ved de andre chancer danskerne havde haft.

Kineserne pressede herefter på, hvilket de havde gjort gennem store dele af kampen. 83 minutter inde i kampen kom de frem til to skudchancer på grund af en dansk defensiv, der ikke stod helt så sikkert.

Selvom Kina pressede på, fastholdte danskerne føringen, og kampens dommer kunne dermed fløjte kampen af med en sejr til Danmark.

To debutanter fra 3F Ligaen
Danmark stillede op med to spillere, der ikke havde prøvet kræfter med kampe for A-landsholdet inden dagens kamp. Begge er spillere fra 3F Ligaen, hvor Emilie Henriksen spiller i Brøndby, og Amalie Thestrup spiller i BSF. De to spillere havde en solid debut, hvor de kom frem til store chancer.

Kampens startopstilling. Grafik: Kvindelandsholdets Facebook

Line Geltzer Johansen var valgt til målet i dagens opgør frem for Katrine Louise Abel, der stod i forrige kamp, hvor Danmark tabte til Norge.