U17-landstræner før gruppefinale: “Vi skal vinde med mindst to mål – og undgå gule kort”

0
27699
U17-landsholdets start-11er fra kampen mod Færøerne, som Danmark vandt 7.1- Foto: DBU

Det danske U17-landshold møder søndag eftermiddag Tjekkiet i den sidste af ugens tre EM-kvalifikationskampe. U17-landstræner Kristian Mørch Rasmussen tror på sejren og målet er at få så godt et resultat, at Danmark undgår de stærkeste modstandere i den sidste og afgørende EM-kvalifikationsrunde til marts

Der er næsten garanti for danske mål, når U17-landsholdet søndag eftermiddag spiller ugens tredje og sidste EM-kvalifikationskamp på Green Arena i Ringkøbing. I ugens to første kampe mod Ukraine og Færøerne har Danmark scoret 11 mål, og landstræner Kristian Mørch Rasmussen har da også meget svært ved at se for sig, at Danmark ikke skulle få scoret eller for den sags skylde vinde kampen mod tjekkerne.

”Der kan ske rigtig mange ting i de her kampe, men når jeg på forhånd gennemspiller, hvad der kan ske mod Tjekkiet i hovedet, så vinder vi. Hver gang. Jeg kan ikke forestille mig andet, og jeg har svært ved at se for mig, at vi ikke skulle få scoret,” siger Kristian Mørch Rasmussen.

Danmark har været et niveau over

Det er en træner med massiv tro på sit hold, der udtaler sig sådan, og Kristian Mørch Rasmussen har da heller ikke grund til andet. U17-pigerne har været overlegne i de to første kampe, hvor det er blevet til 4-0 over Ukraine og 7-1 over Færøerne.

”Vi har været et niveau over vores modstander, men det er fordi vi har anstrengt for at være et niveau over. Vi har en gruppe spillere, der er meget dygtige individuelt og som har været gode til at bygge relationer på i deres indbyrdes spil, og det har de bygget videre på i kampene”.

”De andre hold har ikke haft det samme tekniske og fysiske niveau som vores. Derfor har vi kunnet arbejdet meget taktisk,” siger Kristian Mørch Rasmusen.

”Vi har været et niveau over, men det er fordi vi har anstrengt for at være et niveau over”

Kristian Mørch Rasmussen, U17-landstræner

Tjekkiet minder om Danmark

På papiret er Tjekkiet en slags favorit til dagens kamp. Tjekkiet er i hvert fald bedre seedet end Danmark, fordi det tjekkiske U17-landshold har præsteret bedre end det danske over de sidste fem år. Det bliver da også ugens klart sværeste kamp og en gruppefinale mellem to hold, der begge har maksimumpoint. Tjekkiet har vundet 5-1 over Færøerne og 2-0 over Ukraine, og ifølge Kristian Mørch Rasmussen er det et hold, som spillemæssigt minder meget om Danmark.

”De spiller 4-3-3, som vi også vil gøre i kampen, og de har lidt de samme elementer i spillet som os. De vil gerne spille op nedefra, de presser højt og de har nogle hurtige spillere på kanterne,” forklarer landstræneren.

Men som sagt: Han har svært ved at se at Danmark ikke vinder kampen.

U17-landsholdet på vej fra banen efter sejren over Færøerne. Foto: DBU

Hvad har overrasket dig mest ved holdets gode præstationer i de to første kampe?

”Først og fremmest har jeg været positivt overrasket over at se, hvor dedikeret spillerne går til alle opgaver. Hvor hurtigt de tager de ideer, vi kommer med, til sig og tager ansvar for at få dem til at fungere på banen. Og så er jeg dybt overrasket over, at Cornelia kan blive ved med at score,” siger Kristian Mørch Rasmussen.

Cornelia Kramer fra AaB har scoret fem gange i de første to kampe. I 4-0 sejren over Ukraine lavede hun hattrick med tre scoringer i det 9., 17. og 24. minut.

”Hun er en meget dygtig afslutter, hun er hurtig, og så kender hun ikke sin egen begrænsning. Om sit første mål mod Ukraine (hvor Cornelia fra en position tæt ved højre baglinje sendte bolden over en fremstormende målmand, red.), sagde hun, at ’målmanden var ude af sit mål, så jeg kunne lige så godt sparke på mål’,” siger Kristian Mørch Rasmussen.

“Først og fremmest har jeg været positivt overrasket over at se, hvor dedikeret spillerne går til alle opgaver”

Kristian Mørch Rasmussen, U17-landstræner

Scor mål og undgå gule kort

EM 2019 spilles til maj i Bulgarien. Danmark har med ugens to første sejre kvalificeret sig til en sidste og afgørende kvalifikationsturnering, der spilles i marts 2019. Der trækkes lod til turneringen den 23. november og hvis Danmark kan vinde dagens kamp mod Tjekkiet med mindst to mål og undgå at få mere end et gult kort, bliver Danmark seedet som 1’er og undgår dermed at møde andre 1’ere i næste kval-turnering.

”Vi har en målscore på +10, der er to hold der har en målscore på +12, bl.a. Belgien. Hvis vi vinder med to og kun får et gult kort, ligger vi bedre end Belgien, og så ser det ret godt ud. Så til dagens kamp er 1. prioritet at vinde, 2. prioritet at vinde så stort som muligt, og 3. prioritet at undgå gule kort,” siger Kristian Mørch Rasmussen.

Hvordan den plan går, kan ses på Green Arena i Ringkøbing fra kl. 14. Du kan også få updates fra kampen på uefa.com eller på Pigelandsholdenes facebookside.