Her er truppen til Algarve Cup

1
951

Så er der sat navne på 18 af de 20 spillere, som skal slås for de danske farver ved den prestigefyldte Algarve Cup i Portugal 29. februar til 7. marts.

Danmark er i pulje med USA, Japan og Norge, og landstræner Kenneth Heiner-Møller ser især mødet med de to VM-finalister Japan og USA som en vigtig test forud for den vigtige EM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet den 4. april:

“Vi har ikke ret lang tid efter denne turnering, før vi skal møde Tjekkiet i en svær udekamp. Og dem vi møder på Algarve er på verdensranglisten placeret noget højere end vores modstandere i kvalifikationen. Så vi vil selvfølgelig også bruge turneringen som forberedelse til EM-kvalifikationskampen,” siger han til DBUs hjemmeside.

Danmark har tidligere hentet både sølv og bronze ved Algarve Cup. I 2010 og 2011 blev det dog til en lidt skuffende 5. og 6. plads, så derfor vil Danmark gå efter at revanchere de sidste par års sløje resultater:

”Vi har vist, senest i turneringen i Brasilien, at vi har fået en rigtig god vinderkultur på holdet, så det skal vi bestemt fortsætte med,” siger landstræneren, som ikke havde nogen overraskelser i ærmet, da han præsenterede den foreløbige bruttotrup:

 “I den seneste turnering  havde vi mulighed for at se spillerne an. På Algarve vil vi derfor fokusere på den bruttotrup, vi har udvalgt. Vi har måske 6-7 pladser, der ser fornuftige ud, og derfor ligger vores arbejde nu i høj grad i at få holdet til at fungere sammen frem mod de resterende kvalifikationskampe,” siger Heiner-Møller.

Det er disse 18 spillere, der foreløbig er blevet udvalgt:

Heidi Elgaard Johansen, Fortuna Hjørring, Stina Lykke Petersen, Brøndby IF, Janni Arnth Jensen, Fortuna Hjørring, Line Røddik Hansen, Tyresö FF, Line S. Jensen, Fortuna Hjørring, Malene Olsen, Brøndby IF, Theresa Nielsen, Brøndby IF, Johanna Rasmussen, Kristianstads DFF, Katrine Veje, LdB Malmö FC, Katrine S. Pedersen, Stabæk, Kristine Pedersen, Fortuna Hjørring, Mariann Gajhede Knudsen, Linköping FC, Nanna Christiansen, Brøndby IF, Sofie Junge Pedersen, IK Skovbakken, Lise O. Munk, Brøndby IF, Nadia Nadim, IK Skovbakken, Pernille Harder, IK Skovbakken, Sanne Troelsgaard Nielsen, IK Skovbakken.

Se programmet for Algarve Cup her.

1 COMMENT