Danmark slog Tjekkiet 2-0 – stort skridt mod EM

0
1079
Topscorer Pernille Harder.
Topscorer Pernille Harder.

Det danske kvindelandshold tog onsdag eftermiddag et vigtigt skridt mod næste års EM-slutrunde i Sverige. Det skete, da holdet på udebane slog Tjekkiet 2-0. Danmark har dermed fortsat maksimumpoint i gruppen, hvor det nu er blevet til fem sejre i fem kampe.

Katrine Veje og Pernille Harder stod for de to danske scoringer. Sejren var fuldt fortjent, fremgår det af referatet på 3f.dk/fodbold, som skriver at Tjekkiet i perioder var trykket helt i bund.

Landstræner Kenneth Heiner-Møller var da også godt tilfreds med indsatsen, især i 1. halvleg:

” Jeg synes, at vi leverer en fin indsats i 1. halvleg, hvor vi er totalt dominerende og spiller os overraskende let til kæmpe målchancer. Vi har kontrol over kampen, aftalerne mellem spillerne indbyrdes holder og vi spiller et fint kombinationsspil,” sagde han til 3f.dk/fodbold efter kampen.

Målscorer Pernille Harder sparkede sig med sin scoring op på otte mål i EM-kvalifikationsturneringen og er dermed topscorer i gruppe syv:

”Det var skønt at score, og så tilmed på et hovedstød efter et frisparksindlæg fra Johanna Rasmussen. Jeg synes, at vi havde godt styr på dem det meste af kampen, men de blev farlige, når de fik plads til deres hurtige kombinationsspil. Tjekkiet har et godt hold, men jeg synes også, at vi får vist, at det er et hold, som vi kan vinde over,” sagde hun efter kampen.

Danmark mangler nu at møde Tjekkiet og Portugal hjemme samt Østrig ude.