DBU vil lære børn om sundhed

0
746
DBU har i forvejen stor succes med børneprrojektet Pigeraketten, der her er landet i Skjold Birkerød.
DBU har i forvejen stor succes med børneprrojektet Pigeraketten, der her er landet i Skjold Birkerød.

Der skal sættes fokus på sundheden blandt børn i Danmark. Derfor lancerer DBU konceptet ”Kom ud af PomFRITTEN – brug bolden”. Et koncept der skal komme hele den danske ungdom til gode.

af Simon Stjerne Hansen

Danske børn skal lære om sundhed på en sjov måde. Derfor har DBU sparket ”Kom ud af Pomfritten – brug bolden” i gang. Et nyt koncept, som skal gøre børn mere vidende om sundhed, leg og bevægelse.

Over 200 fodboldklubber, SFO’er og kommuner har ansøgt om at få besøg ”Kom ud af PomFRITTEN – brug bolden”. Der er planlagt besøg i 100 klubber i 2012 med over 120 afviklinger, og DBU forventer, at over 10.000 børn deltager i løbet af sommeren i de 120 afviklinger.

“Kom ud af PomFRITTEN..” er bygget op om historien om Agent Supersund, som tager børnene med på en mission, hvor de skal redde frugt og grønt fra den farlige Grev Mug, der lever af slik, chips og sodavand.  Men det er ikke kun børnene, der er i centrum. Det er også et stort mål at inspirere de lokale SFO’er til en hverdag med mere idræt, motion og sundhed samt give børn, pædagoger og fodboldklubber en sjov og anderledes oplevelse hvor sundhed er i fokus.

DBU møder ved hvert arrangement op med to instruktører. Den ene tager sig af børnene mens den anden til vejleder pædagoger og ledere i hvordan de forskellige øvelser kan bruges i hverdagen i klubberne og i institutionerne.

”Kom ud af PomFRITTEN – brug bolden” er allerede i fuld gang. Første arrangement var den 10. marts i Fårevejle BK og arrangementerne fortsætter hele sommeren og afsluttes med et arrangement i Ledøje-Smørum den 19. oktober.

Hør mere om ”Kom ud af PomFRITTEN – brug bolden” her.