Yeeeees! – U19-landsholdet skal med til EM i Tyrkiet

0
1355

Så kan der jubles: Danmark er med, når der 2.-14. juli 2012 spilles EM-slutrunde for U19-landshold i Tyrkiet. De danske U19-kvinder slog torsdag Irland ved påskens EM-kvalifikationsturnering i Serbien, og dermed er EM-billetten hjemme, takket være en placering som bedste 2’er i de seks puljer, der har kæmpet om EM-kvalifikationen.

Danmarks pulje blev vundet af Serbien, som Danmark tabte 4-2 til i tirsdags. I forvejen havde Danmark tre point fra søndagens sejr på 3-0 over Schweiz, og med dagens 2-0-sejr over Irland sluttede Danmark med seks point og en målscore på 7-4.

”Det er utroligt vigtigt for dansk kvindefodbold, at vi igen får et hold med til en slutrunde. Jeg synes også det er fortjent, for vi har spillet overraskende godt,” sagde landstræner Søren Randa-Boldt til Kvindelandsholdets facebookside, da kvalifikationen var en kendsgerning.

At det i sidste ende lykkedes Danmark at kvalificere sig, var dog overraskende for landstræneren, afslører han:

”Jeg havde faktisk afskrevet muligheden efter vores nederlag til Serbien, men heldigvis fik vi hjælp fra de andre puljer. Nu er planen, at vi skal have spillerne i superform frem mod slutrunden i samarbejde med klubberne. Og mon ikke jeg har spillerne i min hule hånd med en EM-slutrunde forude,” lød det fra en glad Søren Randa-Boldt.

De otte hold, der skal spille EM-slutrunde, er disse: Portugal, Sverige, Rumænien, Serbien, Spanien, England, Danmark og værtslandet Tyrkiet.

Der trækkes lod om slutrundepuljerne den 24. maj. Bemærk at store kvindefodboldnationer som Tyskland og Norge ikke formåede at kvalificere sig.

Læs også: U19-landsholdet tabte til Serbien og U19-landsholdet slog Schweiz 3-0