U15: Hillerød pokalmestre på Sjælland

0
969
Glade HGI-spillere med det synlige bevis på pokaltriumfen. Foto: John Jessen Hansen
Glade HGI-spillere med det synlige bevis på pokaltriumfen. Foto: John Jessen Hansen

U15-pigerne fra Hillerød GI Damefodbold har vundet sæsonens første store titel. Pigerne, der spiller i den bedste sjællandske række, vandt onsdag aften DBU Sjællands pokalturnering med en finalesejr på 3-2 over Ballerup-Skovlunde Fodbold (BSF).

BSF var ellers foran både 1-0 og 2-1. Men efter to scoringer i anden halvleg kunne Hillerød bryde ud i jubel og sejrsdans.

”Det var en rigtig spændende fodboldkamp, som bestemt var en finale værdig. BSF havde muligheder for at komme på 3-3, så der var spænding til det sidste. Vi var omvendt spildominerende i første halvleg og burde have scoret flere mål,” sagde en glad U15 1-træner William Pedersen efter kampen, som blev spillet i Frederiksværk og som i bedste finalestil blev indledt med fælles indmarch med musik og navneopråb af hver spiller.

Pokalfighter: Line Munk Hansen.

”Der var lidt lir omkring kampen, som var med til at give ekstra tænding. Pigerne var topmotiverede, for det var en finale, svi meget gerne ville vinde. Vi tillægger bestemt pokalturneringen betydning og vores mål før sæsonen var som minimum at komme i semifinalen,” siger William Pedersen.

BSF: Vi kan være stolte

Hos BSF var der selvfølgelig ærgrelse over nederlaget. Men træner Martin Bech er også stolt over sit holds indsats – og kalder sejren til Hillerød fortjent:

”Som altid når vi spiller mod Hillerød, var det en fantastisk kamp, hvor det var marginalerne, der var afgørende. Hillerød trak det længste strå i dag, og det var også fortjent. Men når vi får nederlaget lidt på afstand, så har vi grund til at være stolte. Vi har haft en lang og god rejse frem mod finalen, og vi har lige så meget vundet sølvet, som vi har tabt guldet,” siger Martin Bech.

Finalen kom i gang med 45 minutters forsinkelse, fordi drengenes U14-finale, der blev spillet forinden, gik ud i forlænget spilletid.

”Det var selvfølgelig lidt ærgerligt. Men når det er sagt, så var det en kæmpe oplevelse for pigerne at få lov at spille en finale, så det var værd at vente på. Den slags kampe her er glasuren på kransekagen,” siger Martin Bech

KAMPFAKTA: DBU SJÆLLANDS U15 POKALFINALE

1. HALVLEG

  • 12. minut: 1-0 BSF (Büsra Barut)
  • 17. minut: 1-1 HGI (Cecilie Engstrøm)
  • 23. minut: 2-1 BSF (Bolette Jensen)

2. HALVLEG

  • 7. minut: 2-2 HGI (Emilie Søndergaard)
  • 23. minut: 2-3 HGI (Nanna Hvarness)

 Se flere billeder  fra pokalfinalen på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.