Spiller piger bedre fodbold på kunstgræs?

2
1435

Kunstgræs udvikler og forfiner de tekniske sider af fodbold, og det er en klar fordel for piger, som spiller bedre på kunstgræsbaner.

Det mener Ekstra Bladets sportskommentator Jan Jensen, som i en klumme på eb.dk gør sig til talsmand for at fodbold skal spilles på kunstgræs, ikke mindst blandt piger.

Begejstringen skyldes en kamp i Ekstra Bladets skolefodboldturnering, som Jan Jensen overværede onsdag. Engelsborgsskolens piger vandt på udebane med 1-0 over Skovvangsskolen i Allerød . Kampen blev spillet på Allerøds nye kunstgræsanlæg, og ”hvor kunne pigerne dog spille nydeligt fodbold,” skriver Jan Jensen.

”Det var tydeligt, at de stolede på, at bolden ikke gjorde underlige ting på underlaget. Derfor turde de spille med førstegangsafleveringer og med flotte, flade stikninger indenom backerne,” skriver Jan Jensen – og fortsætter:

”Pigerne følte sig godt tilpas på banen, jeg følte mig godt underholdt og fik et indtryk af, hvor meget kunstgræsbaner kan være med til at udvikle og forfine den tekniske del af fodboldspillet herhjemme,” skriver han.

Jan Jensens kommentar kan læses her.

Hvad mener du? Er det godt eller skidt med mere kunstgræs-fodbold? Hvad er dine erfaringer? Kom med dine synspunkter her eller på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.

FOTO: En træningskamp på Næsbys kunstgræsbane i Odense. Arkivfoto

2 COMMENTS

 1. Hej !

  Jeg er helt enig med at pigerne bliver klart bedre både teknisk og spillemæssigt på kunstgræsbane.

  Jeg har haft denne mulighed da U 15 piger Bornholm, startede i Københavns mesterække, rykkede op i 2. division, vandt denne og sluttede af i sommers med at spille i 1.division. Selvfølgelig kræver det også at man har spillerne til det, men vores kunstgræsbane var stærkt medvirkede til denne forbedring af spillematerialet.

  mvh.
  Jørn Lundberg
  Træner for U 15 piger Elite Bornholm

 2. Jeg er også helt enig. Jeg synes kunstgræs gør det muligt at lave længere pasning langs jorden med fart, og derved øge tempoet i kampene. Jeg tror bestemt ikke vi har spillet vores sidste kamp på kunst.

  John Færgemann – Vildbjerg SF U-15 piger