NU MÅ DU SPILLE MED TØRKLÆDE

0
1536


Piger, som ønsker at tildække deres hår under en fodboldkamp, kan nu gøre det uden at komme i karambolage med fodboldlovene.

Hidtil har det krævet dispensation at få lov at spille med tørklæde, men nu har det internationale fodboldforbund FIFA besluttet, at det i en prøveperiode på foreløbig et år skal være tilladt for kvindelige fodboldspillere at spille med hovedbeklædning i alle turneringer.

Det er dog ikke alle slags tørklæder, som nu bliver tilladt på banen. IFAB, som definerer fodboldloven, har opstillet en række krav, som hovedbeklædningen skal opfylde. Kravene beskrives således på dbu.dk:

  • Det skal have samme farve som spilletrøjen.
  • Det skal være i overensstemmelse med det professionelle udseende, hvormed spillerens øvrige udstyr fremstår.
  • Det må ikke være fæstnet til trøjen.
  • Det må ikke udgøre en fare for spilleren selv eller nogen anden spiller (f.eks. ved at have en åbne/lukke-mekanisme omkring spillerens hals).
  • Det må kun bæres af kvindelige spillere.

Formanden for Dansk Boldspil Union (DBU), Allan Hansen, ser meget positivt på de nye regler. Som han sagde sidste sommer, da FIFA og IFAB tog fat på arbejdet med at ændre reglerne:

”Beslutningen betyder, at der er én forhindring mindre, når det kommer til at få nydanske piger til at spille fodbold sammen med og opbygge sociale relationer til jævnaldrende piger af anden etnicitet, herunder ikke mindst etnisk danske piger. Det fremgår blandt vores formålsparagraffer, at “fodbold er for alle”, og denne beslutning vil alt andet lige medvirke til at gøre organiseret fodbold mere acceptabelt for piger og deres muslimske familier,” sagde Allan Hansen til dbu.dk

Læs mere om sagen på DBUs hjemmeside her.

FOTO ØVERST: FIFA henviser blandt andet til hjemmesiden www.resporton.com´s eksempler på hovedbeklædning, der lever op til de nye krav.