U16: Brøndby slog B93-HIK-Skjold i intens topkamp

0
848
To af kampens målscorere i en af deres mange dyster: Brøndbyanfører Andrea Trolle og Sophie Stæhr.
To af kampens målscorere i en af mange intense dyster: Brøndbys Andrea Trolle og BHS’ Sophie Stæhr.

Med en 4-1-sejr over topholdet er Brøndbys U16-piger tilbage på førstepladsen i den sjællandske mesterrække 1, hvor der nu er en runde tilbage af efterårsturneringen.

For en måned siden tabte Brøndby 2-1 ude mod oprykkerne fra B93-HIK-Skjold (BHS), men lørdag var det BHS, der måtte indkassere et nederlag, og dermed overtager Brøndby førstepladsen, takket være en langt bedre målscore end BHS.

”Jeg er stolt af pigerne, som i perioder spillede en rigtig flot kamp. Vi havde fokus på, at vi gerne ville vise de individuelle færdigheder frem, som pigerne har arbejdet hårdt på at udvikle siden sommerferien, og det lykkedes rigtigt godt. Vi spiller mod et dygtigt hold, som har en meget dygtig angriber i front (Sophie Stæhr, red.), men vi formår flot med at lukke deres angreb ned,” siger Brøndbys U16-cheftræner Christina Jensen.

I de to holds første kamp fik Brøndby vist en spiller ud tidligt i kampen og fik senere en advarsel med en 10 minutters udvisning, hvilket betød at de blågule på et tidspunkt spillede med 9 mod 11.

”Derfor havde vi også fokus på, at vi skulle forblive 11 spillere på banen i hele kampen,” konstaterer Christina Jensen med et smil.

Tidlig udskiftning

Det blev dog nødvendigt at lave en udskiftning allerede efter ti minutter i den intense dyst, hvor pigerne pressede hinanden hårdt. En Brøndby-spiller var nemlig uheldig at få en bold direkte i ansigtet, hvilket sendte hende lettere groggy i græsset, hvorfra hun måtte bæres ud for at sunde sig på bænken.

”Der skal lyde en stor ros til den brede trup. Alle er klar over, hvad opgaven går ud på og hvad de skal gå ind og yde, når de sendes på banen,” siger Brøndbytræneren.

Brøndby slutter turneringen søndag den 27. oktober ude mod Hillerød, mens B93-HIK-Skjold tager i mod Taastrup hjemme i Hellerup den 26. oktober.