Ny pigefodboldklub på vej i Roskilde

0
1532
Den nye klub omfatter et stort antal spillere, trænere og ledere fra Himmelev-Veddelev. Arkivfoto
Den nye klub omfatter  et stort antal spillere, trænere og ledere fra Himmelev-Veddelev. Arkivfoto
Den nye klub omfatter et stort antal spillere, trænere og ledere fra Himmelev Veddelev . Arkivfoto

Pige- og dametrænere, afdelingsledere, spillere og forældre fra Himmelev Veddelev Boldklub har besluttet sig for at starte en ny pigefodboldklub. Ambitionen at skabe Danmarks mest attraktive fodboldklub for piger. Det skriver initiativtagerne i en pressemeddelelse.

“Vi skal styrke glæden over at spille fodbold sammen med andre piger og få pigerne til at holde fast i bolden. Det er vores oplevelse, at pigefodbold i højere grad handler om glæde og motivation for holdet, end om udsigten til priser og hæder. Derfor skal den nye klub have fokus på fællesskab og sikre hold til alle, både elite og bredde,” siger formanden for den nye klub, Ken Johannesson.

Bestyrelsen blev valgt på en stiftende generalforsamling den 27. marts. Her var der stor opbakning til den nye klub fra ca. 70 fremmødte spillere, trænere og forældre til spillere. Især tanken om at alle medlemmer har en stemme i klubben, også selvom de er under 18 år gamle, vakte begejstring.

“Det er vigtigt, at vi får en klub med fællesskab og engagement. Derfor er det afgørende, at alle får indflydelse – det er også grunden til at vi ikke har klubbens navn på plads endnu. Det er nemlig til afstemning blandt spillerne. Og jeg er rigtig glad for vi på generalforsamlingen oplevede, at så mange er med på ideen og meldte sig til at bidrage aktivt til den nye klub,” siger formanden.

Turneringsmæssigt kan den nye klub starte til august, indtil da fortsætter pigerne indenfor HVB. Det er planen, at samarbejdet med andre klubber skal fortsætte uændret, ligesom det er ambitionen, at den nye klub skal give pigefodbolden i Roskilde ny energi.