U18: KoldingQ fejrede sølvet med sejr over Fortuna

1415
KoldingQs U18-piger fejrer sølvmedaljerne. Foto: KoldingQ
sølv KoldingQs U18-piger fejrer sølvmedaljerne. Foto: KoldingQ

Andenpladsen var allerede sikret, men KoldingQs U18 DM-piger kom på hårdt arbejde, inden de søndag kunne rejse hjem med deres sølvmedaljer efter sæsonens sidste kamp på udebane mod Fortuna Hjørring.

For selv om resultatet – 5-2 til KoldingQ  – lyder af en komfortabelt sejr, så fik Kolding langt større modstand af Fortuna Hjørring, end resultatet umiddelbart antyder.

“Fortuna Hjørring var bestemt ikke i “gavehumør” og gav ingen plads eller tid til KoldingQ-spillerne, der måtte se det opbyggende spil kraftigt generet af et hårdt arbejdende Fortuna-mandskab,”” beretter KoldingQs assistenttræner Ole Gren Hansen på klubbens hjemmeide.

Trods modstanden stod der 2-0 til KoldingQ ved pausen. Charlotte Kjærås bragt gæsterne i front efter 10 minutter, og otte minutter senere sendte samme Charlotte Kjærås et hovedstød i mål til 2-0.

Dermed en pauseføring på 2 – 0. Måske ikke efter spilfordeling, heller ikke som 1. halvlegs bedste hold – men mest udtryk for effektivitet foran målet,” skriver KoldingQ.

To mål underkendt

Efter pausen fortsatte Fortuna med at forstyrre KoldingQs spil, men med mere direkte spil fik KoldingQ spillet sig til en række chancer, og det lykkedes at få bolden fem gang i mål, men to gange måtte Kolding-spillerne se en scoring annulleret. Først var det Signe Boysen, som forgæves headede en bold i mål,og kort efter var det Emilie Terp, der fik annulleret et langskudsmål. Men i det 65. minut sendte anfører Nadja Vinkel Jensen et hovedstød i mål,  to minutter senere scorede topscorer Signe Boysen på et indlæg fra Louise Sørensen, og efter to Fortuna-reduceringer fik samme Louise Sørensen lukket kampen med en scoring til 5-2.

“Efter slutfløjtet kunne de lettede – og godt brugte – KoldingQ-piger hæve armene og lade sig fejre med champagne og de fortjente sølvmedaljer. Spillet blev ikke prangende men indsatsen og effektiviteten var helt i top.
Ros til hele holdet for at stå sammen fra start til slut, ekstra ros til Vibeke Juhl Jensen i målet og en hårdt arbejdende Signe Boysen i front – og særlig ros til kampens spiller Louise Sørensen, der brillierede et utal af gange undervejs i et tæt opgør – og som krydrede en stor indsats med mål og 2 assists,” skriver assistenttræner Ole Gren Hansen.

KoldingQ slutter tureneringen af med 56 point efter 17 sejre, fem uafgjorte og to nederlag.

KolddinggQ fik hård modstand i sin sidste kamp mod Fortuna. Foto: KoldingQ
De er ægte... Foto: KoldingQ
De er ægte… Foto: KoldingQ
Topscorer Signe Boysen scorede endnu et mål i sæsonens sidste kamp. Foto: KoldingQ