Herfølge Boldklub-Køge Pige FC vinder to DM-finaler i Street Soccer

0
2024
De nykårede U15-street soccer-mestre fra Herfølge Boldklub-Køge Pige FC.
De nykårede U15-street soccer-mestre fra Herfølge Boldklub-Køge Pige FC.
De nykårede U15-street soccer-mestre fra Herfølge Boldklub-Køge Pige FC.

Det er lidt af en præstation at vinde DM-guld, men at vinde det hele to gange på samme tid overgår hvis de fleste klubbers fantasi. Det var ikke desto mindre, hvad der skete for Herfølge Boldklub-Køge Pige FC, som i weekenden vandt finalerne ved DBUs officielle DM i Street Soccer-turnering for både U15- og U18-piger.

DM-finalerne fandt sted i Fælledparken i København, og den stod mellem nummer ét og to fra de ni indledende runder, der er blevet spillet rundt om i Danmark i løbet af juni.

U15 og U18-holdet fra Herfølge Boldklub-Køge Pige FC blev begge nummer to efter de fem indledende kampe ved finalestævnet. Derefter skulle begge møde FC Horsens i semifinalen, hvor det blev til sejre på henholdsvis 2-1 og 2-0, og dermed var pigerne – til stor overraskelse for dem selv – klar til at spille DM-finale.

“Finalerne blev lige så tætte som man kunne forvente når der spilles om DM-guldmedaljer. U15 pigerne møde Aab, som blev besejret med 1-0 efter en heroisk indsats af HB-KPFC, der sluttede af med kun tre spillere på banen.

U18 –finalen blev et opgør mod Herning – en som pigerne efter en tæt kamp og flot spil vandt med 2-1. Det var en flok trætte men også stolte piger der efterfølgende kunne lade sig hylde som Danmarksmestre i Street-Soccer – den første DM-titel i HB-KPFC´s historie,” fortæller Herfølge Boldklub-Køge Pige FC i en mail til FODBOLD FOR PIGER.

Cheftræner Søren Andersen kalder det “en helt fantastisk afslutning på en i forvejen rigtig god sæson”:

”Vi har haft et forår som har resulteret i at vores U12-piger vandt deres række og nu skal spille mod de bedste U13-hold på Sjælland, vores U17piger har vundet deres række og nu skal spille i den næsthøjeste række i Danmark og U18 er blevet i top 5 i deres første sæson i 2.divison. At vi så slutter sæsonen af med klubbens to første officielle Danmarksmesterskaber var der ingen af os der i vores vildeste fantasi havde turdet drømme om! Med sejrene har vi fået sat Køge-området på ”pigefodboldens Danmarkskort” og vi håber dels at DM-titlerne kan være med til at få endnu flere pige fra vores lokalområde får lyst til at spille fodbold, dels være med til at skabe mere opmærksomhed omkring det faktisk ret spændende og ambitiøse talentudviklingsmiljø vi har skabt i HB-KPFC!” siger cheftræneren.

....og U18-mestrene.
….og U18-mestrene.
Det første DM-guld i Herfølge Boldklub-Køge Pige FCs historie.
Det første DM-guld i Herfølge Boldklub-Køge Pige FCs historie.

 

Tegn et frivilligt abonnement på FODBOLD FOR PIGER. Hvem skal ellers skrive om dansk pige- og kvindefodbold???