Dansk landsholdstrio har succes i svensk storklub

0
1425
Den danske trio i Linköpings FC: Janni Arnth Jensen, Pernille Harer og Mariann Gajhede. Foto: Annie Harder
Den danske trio i Linköpings FC: Janni Arnth Jensen, Pernille Harer og Mariann Gajhede. Foto: Annie Harder
Den danske trio i Linköpings FC: Janni Arnth Jensen, Pernille Harer og Mariann Gajhede.

Den svenske storklub Linköpings FC har  fået endnu et stærkt dansk islæt. Landsholdsspilleren Marianne Gajhede har i flere år været fast i startopstillingen. Hun fik sidste år følgeskab af landsholdsangriberen Pernille Harder, og nu er endnu en dansk landsholdsspiller rykket til Linköping. Det drejer sig Janni Arnth Jensen, som i sommerpausen skiftede fra Fortuna Hjørring.

Og Janni Arnth har fået en god start. Hun var med, da Linköpings FC i sidste uge vandt den svenske pokalfinale over Kristiansstad, og træner Martin Sjögren havde bagefter roser til den danske debuttant og til Claudia Neto, en portugisisk landsholdsspiller, som også debuterede:

“De gjorde det rigtig godt begge to.  Jeg  er sikker på, at begge spillere vil kunne styrke bidrage til holdet og være med til at sikre, at vi får større konkurrence, så alle i truppen bliver udfordret,” siger han til klubbens hjemmeside.

Klubbens to andre danskere gjorde også en stærk figur i finalen, som blev vundet 2-1. Mariann Gajhede blev matchvinder og Pernille Harder blev kåret til Linköpings FCs bedste.

Samme Harder imponerede i øvrigt igen i weekenden. Foran 5221 tilskuere på Linköpings FCs hjemmebane – årsrekord i Damallsvenskan – scorede Pernille Harder det ene af to mål i 2-0-sejren over det tidligere storhold Umeå.

Linköpings FC er nu på fjerdepladsen i Damallsvenskan med 21 point. Ligaen føres af FC Rosengaard (tidl. LfC Malmö), som fører rækken med 33 point.

Janni Arnth Jensen i sin nye svenske klubdragt. Foto: Annie Harder
Janni Arnth Jensen i sin nye svenske klubdragt. Foto: Annie Harder