Skovbakken vinder den jyske U17-pokal

0
1086

Skovbakkens U17 DM-hold er godt på vej til at gentage triumfen fra 2014, hvor det daværende U18 DM-hold både vandt mesterskabet og den jyske pokalturnering.

Skovbakken fører U17 DM-ligaen med tre runder igen, og onsdag aften vandt holdet den jyske pokalfinale efter 3-2 over ligakonkurrenterne fra Fortuna Hjørring.

Der stod 0-0 ved pausen, men i anden halvleg eksploderede kampen i spænding og mål. Først gjorde ligatopscorer Signe Holt Andersen det til 1-0 for Skovbakken, så udlignede Fortunas Mathilde Beermann. Katrine Spanner gjorde det til 2-1 for Skovbakken, Mille Larsen udlignede for Fortuna, men fem minutter før tid blev til 3-2 på endnu en scoring af Signe Holt Andersen, der dermed fortsætter målstimen fra ligaen, hvor hun har scoret hattrick i de seneste to kampe.

“Kampen var jævnbyrdig, men dog med Skovbakken som det bedste hold til slut og derfor fortjente pokalmestre. Men Fortuna havde ære af kampen og pressede Skovbakkens favoritter i en kamp, der spillemæssigt var klart bedst og mest underholdende i 2. halvleg,” lyder det fra Skovbakken om kampen, som blev spillet på Klejtrup Stadion i Hobro.

Skovbakken havde spillet sig i finalen via en 4-2 sejr over Team Viborg i semifinalen, mens Fortuna vandt sin semifinale med 2-1 over Varde.

De nykårede pokalvindere skal 27. juni spille en “super-pokalfinale” mod vinderne af den sjællandske pokalfinale, som står på onsdag mellem Brøndby IF og Roskilde Pigefodbold. Kampen mellem Jylland og Fyn svækkes dog lidt af, at den finder sted samme dag, som U16-landsholdsturneringen Nordic Cup indledes i Danmark. Flere af profilerne på Skovbakken vil derfor ikke kunne deltage, ligesom det samme vil være tilfældet for sjællænderne, hvis det bliver Brøndby, der går videre.

Anfører Laura Østergaard får overrakt pokalen. Foto: Skovbakken IF
Anfører Laura Østergaard får overrakt pokalen. Foto: Skovbakken IF
Yes, vi vandt!  Foto: Skovbakken IF
Yes, vi vandt! Foto: Skovbakken IF
Jysk pokalglæde. Foto: Skovbakken
Jysk pokalglæde. Foto: Skovbakken