12-årige Søs tog på tur med U17 DM-holdet

0
1690

Søs Leander er 12 år og spiller til dagligt i Hillerød GI på U13-holdet. I weekenden skulle holdet så ikke spille, men Søs ville ikke snydes for at se fodbold, så hun tog med U17 DM-holdet til Vildbjerg. En sjov oplevelse, selv om det blev til et nederlag for hendes klubkammerater

Artikel fra Hillerød GI:

Søndag den 7. juni havde Hillerød GI’s u17 DM hold sidste udekamp i Vildbjerg og foruden 14 spillere, trænerstaben og de forældre, som på skift bakker op, var en meget ung hgi’er klar til afgang kl.7:20.

Fredag aften stødte 12-årige Søs Leander og hendes mor nemlig på en af klubbens talentcenter trænere i den lokale Fakta. Hun kom direkte fra træning med et drengehold og havde også fået set u15 pigerne vinde 8-0 i en kamp. Træneren spørger muntert om hun ikke skal med ud og se u17-pigerne spille på udebane om søndagen, og det var hun frisk på. Samme aften tager Søs’ mor kontakt til u17 træneren og 1-2-3 – så skal Søs på tur med U17 DM.

De første timer i bussen er lidt stille men efter morgenbollerne breder sig en god stemning og pigerne hyggesnakker. Søs får lov at smuglytte til de individuelle samtaler som alle spillerne er igennem på turen mod Jylland og får stillet et spørgsmål her og der.

Ved frokost-stoppet sørger holdet for at deres nye lillesøster får en kæmpe tallerken pastasalat og en varm siddeplads mellem dem på en blæsende rasteplads i midtjylland. Fremme i Vildbjerg inspiceres bane og Søs hæfter sig ved nogle spændende detaljer fra spillerne.

“De sagde at banen var smal men meget lang og så var græsset langt og bolden kunne derfor godt være lidt langsom,” fortæller hun efterfølgende.

Leas storesøster Fiona blev efter kampen kåret til HGIs bedste.
Søs’ storesøster Fiona blev efter kampen kåret til HGIs bedste.

Til kampoplægget er der fuld fokus fra alle 15 Hillerød-spillere, inklusiv Søs, som dog ikke kom på banen den søndag. Under opvarmningen hjælper Søs målmandstræneren med vildfarne bolde og mærker, hvordan spillerne forbereder sig på kampen.

Inden kampstart får Søs sagt god kamp til værterne fra Vildbjerg, og da kampen bliver fløjtet i gang, er hun klar ved siden af bænken og får livligt kommenteret på både de hårde tacklinger, dommerens indsats og de fire flotte mål, som Vildbjerg desværre får lavet imod Hillerød.

Efter kampen fik alle spillere en mulighed for give deres bud på kampens spiller og Søs valgte Fiona – som også af holdet blev valgt til Hillerøds bedste på dagen.

”Jeg stemte på Fiona fordi hun var god til at komme fri på kanten. Hun lavede gode tacklinger og hun gav ikke op.”

(red. Fiona Leander er Søs’ storesøster med det var ikke grunden til stemmen faldt netop der).

Mens pigerne får klædt om var der tid til et par hurtige spørgsmål til en måske kommende U17-stjerne i Hillerød.

”Det sjoveste på turen var busturen herover. Pigerne hyggede sig, snakkede og nogle lavede lektier. Det var også rigtig godt lige at komme lidt ud og få mad selvom det var lidt koldt. ”

”Min favoritspiller… Josefine, tror jeg. Fordi hun vender godt og holder godt på bolden men jeg syntes også Thea var god. Hun var god til at smide sig og reddet mange bolde.”

Søs fortæller, inden at hun smutter op i bussen, at hendes mål er også at komme til at spille på U17 DM i Hillerød om nogle år og hendes største drøm er at komme på landsholdet.

Spillere og trænere takker Søs for opbakningen i Jylland og glæder os til at møde hende på banerne i Hillerød samt følge hendes vej mod drømmen.

Fotos fra Leas tur til Vildbjerg.
Fotos fra Søs’ tur til Vildbjerg.