Fodbold og skole på højt niveau i Brøndby

0
1246

Fodbold på højeste niveau kombineret med god undervisning på Brøndbyvester Skole

Af Brøndby IF

”Det er så fedt at træne om morgenen,” udtaler landsholdsspiller Caroline Pleidrup Gram, som er fodboldspiller i idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole.

Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole så dagens lys i august 2014. Cirka 45 elever startede dengang, og 9 af disse elever var fodboldpiger. Her to år efter er det samlede antal elever nærmest fordoblet. Tæt på 80 elever er i dag tilknyttet klasserne, og 9 fodboldpiger er blevet til 18. Der er derfor i dag tilknyttet langt flere trænere end da projektet så sin begyndelse, og de fleste idrætsgrene er flyttet til større og bedre lokaliteter. Men grundtanken for projektet er den samme. Idrætsklasserne er et skoletilbud, til elever der ønsker at kombinere uddannelse og eliteidræt på højeste niveau.

Fodboldlinjen på Brøndbyvester Skole har som nævnt været med fra klassernes start i august 2014. Dengang stod Kenneth Brogaard for træningen. Meget vand er løbet igennem åen siden 2014 og fodboldlinjen udvikler sig år efter år. Flere og flere spillere er kommet til, og en træner er blevet til to. I dag er det BIFs U15 pigetræner Ian Melhede der står for træningen sammen med U17 træner fra AB Dennis Deleuran.

”Før idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole så dagens lys havde vores elever kun mulighed for at træne 3-4 gange om ugen. Morgentræningerne giver plads til, at vores bedste spillere kan få den rette mængde træning nu. Ydermere så er morgentræningerne nogle af de bedste træningspas, vi har i løbet af ugen. Det er de folk der vil det, der møder op om morgenen, og det kan mærkes på intensiteten. Der er en anden ro og et andet fokus om morgenen, og det er virkelig dejligt” udtaler Ian Melhede.

Idrætsklasserne skal give plads til sporten.

I idrætsklasserne på Brøndbyvester skole er undervisningen organiseret, så særligt talentfulde elever har mulighed for at gennemføre folkeskolen med et godt resultat, samtidig med at de udvikler sig sportsligt på et højt niveau.

Udover kompetente trænere har idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole også tilknyttet en idrætskoordinator. Idrætskoordinatorens vigtigste opgave er at være bindeled mellem skolen og klubberne. Han følger derfor eleverne tæt både i skolen og til træning.

bv-skole-fodboldpiger Morgentræning med mål i

Træning på skemaet og lovligt/planlagt fravær.

I idrætsklasserne er der indlagt morgentræning hver tirsdag og torsdag fra 8.00 til 9.30. Her er der stor fokus på den individuelle udvikling. Elevens sportslige og faglige udvikling følges tæt af trænere, lærere og idrætskoordinatoren, der samarbejder om at skabe de bedste betingelser for elevens videre udvikling.

Endvidere kræver det meget tid og mange tilvalg at være idrætsudøver på højeste niveau. Landsholdssamlinger, træningslejre og turneringer gør at man er fraværende fra skolen i perioder, og det er der fra skolens side forståelse for. Eliteidræt kræver tid og ikke mindst fokus, og det skal skolen kunne rumme. Derfor giver idrætskoordinatoren lovligt fravær hvis sporten kræver det. Eleverne kan i disse perioder følge med i undervisningsplaner, ugeplaner og lektier elektronisk.

Idrætsklasserne er et tilbud til alle, der dyrker idræt på eliteniveau – uanset sportsgren. Udover fodbold er følgende idrætsgrene repræsenteret i idrætsklasserne; bordtennis, håndbold, svømning, dans og skydning.

Få mere information om idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole onsdag den 18. januar 2017 klokken 19.00. Eller på brøndbyvesterskole.dk under idrætsklasser.