U16-pigerne fra HB Køge Pigefodbold på tur til Zanzibar

0
866

For U16-pigerne i HB Køge  Pigefodbold var den traditionelle efterårstur til Holland, Spanien eller Italien i sidste uge skiftet ud med en tur til Zanzibar – og det var en fodboldtur lidt udover det sædvanlige! Turen var en kombineret trænings- og oplevelsestur der – udover daglige træningspas og kampe på lidt uvant underlag – bød på projekter sammen med lokale unge, strandrensning, tøjuddeling, dykning med delfiner, tur i regnskoven m.v.

Om baggrunden for turen siger Søren Østergaard fra HB Køge Pigefodbold:

“Vi vil gerne tilbyde et fodboldprodukt kendetegnet ved progression – og derfor var det naturligt også at tænke progression ind i vores rejseaktivitet. Turen til Zanzibar handler om fodbold, men også om meget andet! Vi håber at turen kan være med til at ryste holdet endnu bedre sammen, give et globalt udsyn og hive spillerne lidt ud af deres komfortzone, så de fremadrettet føler sig mere fortrolige med at navigere i ukendt terræn”.

Pigefodbolden på Zanzibar er ikke specielt udviklet. På hele øen er der kun seks hold, men de er til gengæld super entusiastiske. De træner fire-fem gange om ugen og der er kampe hver weekend. På turen har pigerne mødt lokale hold – herunder de uofficielle mestre på Zanzibar – Women Fighters fra Stonetown.

Turen sluttede af med afviklingen af Zanzibar Cup – en lokal turnering som spillerne selv har var med til at planlægge. Planlægning betyder i en afrikansk sammenhæng opstregning af baner med sort jord, grave huller til mål, overdække til tilskuere m.v.

Spillerne var retur igen 23.oktober – og så kan de se frem til at turen om to år går til USA.

hbk-zanzibar-1 hbk-zanzibar-3