20-årige Maja skal spille topfodbold i Sverige

0
2998

Til januar sker der en markant ændring i Maja Kildemoes liv. Det unge fodboldtalent, der til daglig spiller 3F i Odense Q, skifter fra 2017 de trygge rammer på Fyn ud med nye udfordringer hos et topholdene i Sverige. Maja har nemlig skrevet en toårig kontrakt med Linköping, hvor hun skal op og prøve nye kræfter med nogle af de bedste spillere i den svenske liga. Læs interviewet her:

Af Andrea Signe Trolle

”Jeg er klar til at fokusere 100% på fodbolden nu, så derfor vælger jeg at skifte til Linköping i det nye år. Jeg skal op og udvikle mig som fodboldspiller og så skal jeg skal selvfølgelig være med til at forsvare det svenske mesterskab.

Sådan lyder det fra 20-årige Maja Kildemoes, der i november skrev kontrakt med et af de absolutte tophold i Sverige. Nu skifter hun de vante omgivelser på Fyn ud med et nyt liv i Linköping i Sverige, hvor Maja skal op og dyste med nogle af de bedste spillere i Sverige.

”Jeg glæder mig helt sindssygt meget til at prøve at spille sammen med nogle af de bedste i Sverige og Europa. Jeg ved, at der bliver kæmpet om pladserne, så jeg skal derfor være parat til at blive matchet til hver eneste træning og kamp. Men alligevel er det selvfølgelig min klare ambition at få en fast plads på holdet og få en masse spilletid, for ellers kunne jeg lige så godt være blevet i Danmark”

Det har været en længerevarende proces at få kontrakten i hus. Allerede mens Maja gik i 3.g på Tornbjerg Gymnasium i Odense havde hun kontakt med den svenske klub, men først i november er kontrakten kommet helt på plads:

”Jeg var deroppe og træne i min studenteruge i starten af sommerferien, hvor jeg oplevede alle omgivelserne og fik en rundvisning i klubben. Det var bare helt vildt professionelt og meget anderledes fra det, som jeg kommer fra, men jeg skrev ikke skrev kontrakt på det tidspunkt. Linköping meldte til gengæld ud, at de ville vende tilbage senere. Efterfølgende har vi været i løbende kontakt med klubben og så kom kontrakten på plads i november. Så nu bliver det bare vildt spændende at blive en del af en så professionel svensk mesterklub”

15327552_10210130642355362_480573096_n

Foto: Iver Tidemand

Det bliver ikke kun en udfordring for Maja at skulle spille sig ind på det svenske tophold. Maja pakker nemlig alle sine ting og flytter sammen med sin kæreste til Linköping. Det bliver første gang Maja flytter hjemmefra:

”Det bliver helt klart også en udfordring, at jeg nu skal til at klare mig selv. Jeg kan ikke engang finde ud af at vaske tøj, så der er en masse ting, som jeg skal lære. Men jeg glæder mig også og jeg føler mig også personligt klar til at flyve fra reden. Det er også bare det rigtige tidspunkt for mig nu og så har min kæreste heldigvis besluttet at flytte med derop, hvilket er utrolig rart, fordi jeg så ved, at jeg altid har en at komme hjem til og ikke bare bliver Palle alene i verden.”

Helt alene bliver Maja heller ikke, når hun skifter til januar. Foruden sin kæreste, som flytter med hende, så er der også andre spillere på holdet i Linköping, som Maja kender fra landsholdet:  

”Jeg kender allerede nogle af dem der spiller deroppe. Jeg har spillet sammen med Janni Arnt på landsholdet og så er det lige er blevet offentliggjort, at Johanna Rasmussen, der også spiller på A-landsholdet, også skifter til Linköping. Det er helt vildt rart, at der allerede er nogle danskere deroppe, der er mere erfarne og allerede har prøvet at bo i udlandet. Det håber jeg kan hjælpe mig godt på vej deroppe, hvis jeg nu støder ind i nogle problemer. Og så kan det også blive en stor hjælp i forhold til sproget, for på nuværende tidspunkt fatter jeg hat af svensk. Det kan især blive en hjælp hvis jeg nu ikke forstår hvad træneren siger under en øvelse, så jeg ikke kommer til at se helt dum ud”

Der er et spændende år i sigte for det unge talent, hvor hendes fodboldkarriere virkelig vil blive udfordret. Udover at skulle spille sig til en plads på holdet i Linköping, så skal Maja også kæmpe sig til en plads på det danske A-landshold, som skal repræsentere Danmark til EM til sommer. Men Maja er optimistisk og spændt på det år hun går i møde:  

”På den lange bane er mit mål med fodbolden at jeg skal blive den bedst mulige fodboldspiller, som jeg kan blive. Men først og fremmest så skal jeg samle en masse oplevelser og der tror jeg, at Linköping bliver en kæmpe oplevelse. Men på nuværende tidspunkt så er mit mål at få en fast plads på Linköping og at komme med A-landsholdet til EM til sommer. ”

15328305_10211634653371534_1694400077_n-png

Foto: Iver Tidemand