Fynske klubber går sammen om U14-hold

0
1362

De fynske fodboldklubber Munkebo og Kerteminde er gået sammen om et nyt holdfællesskab for U14 piger. Det nye samarbejde skal være et alternativ til Odense-klubberne Næsby og Odense Q, som traditionelt er de stærkeste pigeklubber på Fyn.

Munkebo og Kertemindes U14-trænere fortæller, at de stod til at miste flere af deres bedste spillere til Odense-klubberne, da 2016 turneringen var slut. Det fik Munkebo til at rette en henvendelse til Kerteminde, og efter en del forarbejde, var det nye holdfællesskab en realitet.

Og det er blevet en succes: Indtil videre har de fire trænere i gennemsnit haft over 30 piger til træningen, der foregår to gange om ugen på skift hos moderklubberne Munkebo og Kerteminde.

Har tilmeldt to hold

Det nye holdfællesskab har to hold med i forårsturneringen for 11-mands hold. Det bedste hold forsøgte man at få i den bedste række (U14 piger vest), men her var Næsby for stor en mundfuld, så holdet spiller i U14 pige mesterrækken mens andetholdet spiller i U14 pige A.

I skrivende stund er begge hold ubesejret i turneringen og ligger i toppen af deres respektive rækker efter kun at have sat point til i en kamp: Holdet i mesterrækken med uafgjort 1-1 på udebane mod Team Odense Q og holdet i A-rækken med ligeledes uafgjort 1-1 på udebane mod Strib.

På sigt er målet at være repræsenteret i aldersklassens bedste række vest for Storebælt med det bedste hold og med 2.-holdet i den bedste række på Fyn, lyder det fra et samlet trænerteam i det nye holdsamarbejde.

“Ambitionerne søges indfriet ved dels at kunne holde på de bedste spillere, men også samtidigt at gøre samarbejdet så interessant at vi kan trække nye spillere til fra andre klubber: Dels helt nye spillere men også tidligere Munkebo- eller Kertemindespillere, som tidligere er søgt til Odenseklubberne for at få opfyldt ambitionerne som fodboldspillere,” fortæller de.

Mangler navn og spilledragter

Det er ikke alting, der er på plads endnu. Foreløbig spiller holdene under det noget anonyme navn Mb&Kb, men der er sat en konkurrence igang for at finde et bedre navn. Og så mangler de fælles spilledragter til de to hold. Derfor er man lige nu på jagt efter en sponsor, der vil investere i holdet, så der blandt andet bliver råd til spilledragter.

Forslag til holdnavn og interesserede sponsorer er velkommen til at henvende sig på: alex.vestergaard@novotek.com.