8 ting kun forældre til fodboldpiger forstår

0
1589

Er du far eller mor til en pige der elsker at spille fodbold? Vi har listet de 8 ting, som vi er sikre på, at alle forældre til fodboldpiger kan relatere til.  

Af Solveig Valbjørn

1. Iskolde kampe

Findes der noget bedre end at bruge hele sin søndag på at køre ud til en super spændende kamp på en iskold januar-dag, som ender 0-0? Selvom du sikkert kan finde på en masse andre ting der er langt sjovere, så er du nødt til at støtte din datter – også om vinteren. Med tiden har du dog lært, hvordan en termokande med kaffe og en masse lag-på-lag kan gøre underværker.

 

2.Den private taxi-service

Lader du din datter starte til fodbold, har du også sagt ja til at være hendes personlige chauffør. Bor du langt væk fra fodboldklubben, kan du godt regne med at skulle lægge en god portion penge til side i budgettet til benzin. Det er helt sikkert, at du ikke kan stå for dine datters dådyrøjne, når hun fortæller dig hvor synd det er for hende, at hun skal tage offentlig transport. Og ja, selvfølgelig har du da liiige tid til at sætte hele din lørdag af for at køre din datter og hendes fodboldhold til en udebanekamp.

 

3.Nyt, nyt, nyt

Selvfølgelig skal din datter have de spritnye fodboldstøvler fra Nike, og selvfølgelig skal det være de allerdyreste i hele butikken. Dem du købte til hende for et halvt år siden er jo “desværre” fuldstændigt slidt op og ubrugelige, siger hun. Og når i nu alligevel er taget helt ud til sportsbutikken, så mangler hun da egentlig også lige en ekstra sports-bh, ti ruller strømpetape, en skiundertrøje, nogle nye benskinner og et par ekstra-dyre indershorts. Det er klart.

 

4.De andre forældre…

Behøver vi skrive mere? Alle ved, at forældrene til børnene fra de andre hold altid brokker sig over dommeren, mens de råber og skriger af deres egne spillere såvel som din datters hold.


5.Nederlag = dårlig stemning

Du ved aldrig hvilket humør din datter er i, når hun kommer hjem fra den ugentlige kamp. Hendes humør afhænger nemlig af kampens udfald. Har hendes hold tabt, skal du ikke spørge ind til kampen. Spørger du din datter hvordan kampen gik og hun svarer “Vi tabte”, så skal du for din egen skyld helst holde dig lidt på afstand resten af dagen. Men har hendes hold derimod vundet, kan du være sikker på, at du skal lægge øre til hele kampens forløb fortalt ned til de mindste detaljer.

 

6.“Tømmer du lige tasken?”

Du har efterhånden vænnet dig til den dejlige lugt af en sportstaske fyldt med svedlugtende benskinner, træningstøj og beskidte fodboldstøvler, der har stået liiidt for længe. Det er nemlig gået op for dig, at det ikke nytter noget at bede din datter om at tømme den. Hun kommer ikke til at gøre det.  


7.Uden mad og drikke, duer helten ikke

Som forældre til en fodboldpige, kan du godt forvente at skulle købe en del ekstra mad ind. Din datter elsker nemlig mad, og hun kan stort set ikke få for meget. Men udover mad, så skal du også altid huske at fyldt køleskabet op med især kakaomælk, müslibarer og bananer – for det går jo ikke at din datter dør af sult!

 

8.Din datter er den sejeste

På trods af det ikke altid er lige nemt at være forældre til en fodboldpige, så er du mega-stolt af din datter – hun er nemlig den sejeste til fodbold, og så tør hun at være lige den hun er.