AC Silkeborg bliver en del af Silkeborg IF

0
2187

Silkeborg Idrætsforening Q. Det bliver et nyt fodboldnavn i Danmark, når AC Silkeborg pr. 1. juli 2017 bliver indlemmet i Silkeborg Idrætsforening som en selvstændig afdeling.

Den nye fodboldafdeling kommer i daglig tale til blot at hedde ”SIF Q”, og den bliver stiftet præcis 10 år efter, at AC Silkeborg blev etableret som en ny fodboldklub i 2007.

Dengang blev AC Silkeborg stiftet som en allianceklub mellem nogle af Silkeborgs store breddeklubber. I 2013 blev AC en selvstændig klub, og nu kan 10-året fejres med en fusion med byens store fodboldklub, superligaklubben Silkeborg IF, som i øvrigt fylder 100 år i år.

”Det har længe været et ønske i AC Silkeborg at øge kendskabsgraden til elitefodbold for piger og kvinder i Silkeborg samt få nogle bedre faciliteter. Alt dette for at kunne tilbyde et godt klubmiljø for fodboldpiger, der vil og kan lidt mere end andre dygtige pigefodboldspillere,” skriver AC Silkeborg / Silkeborg Idrætsforening Q i en pressemeddelelse  og fortsætter:

”Vi er sikre på, at elitefodbold for piger og kvinder i Silkeborg og omegn dermed får en skarpere profil, og vi får mulighed for at ”re-brande” klubben som byens klub for de dygtigste pige- og kvindefodboldspillere.

Det har længe været klubbens målsætning på sigt at blive en faktor i dansk kvindefodbold, og det ændres der ikke på – tværtimod. Vi vil fortsat søge om licens til U18 DM ligaen, ligesom vi konsekvent sigter mod at være repræsenteret i ungdomsrækkerne på højeste niveau fra U13 til U18,” skriver klubben.

Silkeborg Idrætsforening Q har også ambitioner i seniorafdelingen. Her er målet en plads  i 1. division indenfor “en overskuelig årrække”:

“Det er en ambitiøs målsætning, men vi finder den bestemt opnåelig set i lyset af de årgange, der skal bære klubben de kommende år. Der er meget talent lige fra U13 til og med U18 årgangen, og samtidig er vores talentudvikling sat i gode rammer i samarbejde med Elite Silkeborg og Talent Team på Sølystskolen.

Med en fremtid i den røde Silkeborg-trøje finder vi os yderligere et skridt nærmere vores målsætning og vision om at udvikle de bedste pige- og kvindefodboldspillere i Danmark samt være del af toppen af dansk pigefodbold”.