Camilla Kur: Det er en kæmpe, kæmpe skuffelse

0
1281

Fortuna Hjørring havde mulighederne for selv at afgøre mesterskabet. Det krævede en sejr over bundholdet Vejle, og en sejr over rivalerne fra Brøndby. Sådan gik det ikke, og skuffelsen er dyb i Fortuna-lejren.

Af Sophie Lysholt  

Fortuna Hjørring har i lang tid vidst, at titlen som danske mestre ville kræve en sejr over Brøndby den 17. juni. De har også hele tiden vidst, at det krævede maksimumpoint i alle andre kampe for at holde trit med rivalerne. Det gjaldt også i lørdags, da de grønblusede tog imod bundholdet fra Vejle. En sejr var nødvendig, og hvordan den kom i hus var ligegyldigt. Men sådan gik det langt fra.

”Det er en kæmpe skuffelse, og vi havde slet ikke set den komme, at vi skulle miste point til dem. Ikke at vi undervurderede dem, men vi troede, det ville lykkes,” siger en af Fortuna-profilerne Camilla Kur.

Det gik allerede galt fra starten, da Vejle efter 14 minutter bragte sig foran ved Amalie Thestrup. Godt nok svarede Fortunas Laura Frank igen efter 28 minutter, men nordjyderne havde svært ved at kombinere sig igennem et tætpakket Vejleforsvar.

”Vi var 21 mand på den ene banehalvdel hele tiden, og hver gang vi kom igennem, blev bolden losset væk, og så kunne vi starte forfra. Det hele endte med panik, fordi vi ikke fik scoret, og ja så blev det bare noget los frem og tilbage,” forklarer Camilla Kur.

Minimal chance

Der er dog stadig en lille chance for, at Fortuna kan få fingre i mesterskabet. Det kan ske, hvis KoldingQ overgår sig selv og tager point fra Brøndby den 10. juni. Om det lykkes er svært at svare på, men med en sejr over Brøndby kan KoldingQ tage tredjepladsen og bronzemedaljerne, og det må anses som en stor motivation for Kolding-spillerne. Omvendt må Brøndby være meget interesserede i at afgøre mesterskabet før den store kamp mod netop Fortuna den 17. juni. Men motivation eller ej, så er der i hvert fald ingen tvivl om, at Fortuna holder med de blåblusede fra Kolding på lørdag.

Danmarks bedste

Skuffelsen oven på 1-1 resultatet mod Vejle handler ikke bare om at misse titlen som danske mestre. Det handler også om, at en sæson uden en eneste titel er et misvisende resultat, hvis man spørger Camilla Kur.

”Vi har jo tabt alt, hvad vi kunne i år, så det kunne virkelig have været godt med det mesterskab. Jeg synes også, vi er Danmarks bedste hold, og det er ærgerligt, at vi så ikke har opnået nogen resultater, for det giver et misvisende billede af sæsonen” siger Camilla Kur.

I sidste sæson tog Fortuna Hjørring ”the double” med både titlen som danske mestre og pokalmestre. Nu kan holdet ikke gøre andet end at sætte deres lid til KoldingQ, der den 10. juni tager imod Brøndby på hjemmebane.