Maria Christensen om EM: Alle kommer til at have en afgørende rolle

0
2577
Målmand Maria Christensen tror på, at Danmark har holdet til at gå videre til EM i Schweiz.

Om mindre end halvanden måned drager det danske kvindelandshold til Holland for at deltage i EM, og spillerne venter i spænding på at få truppen at vide. Maria Lindblad Christensen er i spil til en af de tre målmandspladser.

Af Sophie Lysholt

Den 16. juli går det for alvor løs, når Danmark spiller deres første kamp ved EM i Holland. Forberedelserne til slutrunden er i fuld gang, og landstræner Nils Nielsen står over for at skulle udvælge den endelige trup. På målmandsposten er der skarp konkurrence, og en af dem, der er i spil til en plads i truppen er Maria Lindblad Christensen fra Fortuna Hjørring. Hun har kun spillet en enkelt A-landskamp tidligere, men er udtaget til den kommende træningssamling i Brøndby i næste uge. For Maria vil en udtagelse til EM-truppen være fantastisk, men hun er også afklaret omkring risikoen for at blive valgt fra i sidste øjeblik.

”Jeg vil rigtig gerne med til EM, og det vil være et nederlag ikke at blive valgt. Men jeg må huske på, at jeg kun er 21 år, og at jeg stadig kan være på landsholdet bagefter, bare fordi jeg ikke lige er med til slutrunden.”

Trænede for hårdt

Ligesom for de fleste andre har slutrunden været i Marias tanker det meste af foråret både på træningsbanen og i styrkelokalet, men mens mange tænker, at de skal øge træningsmængden, fik Maria besked på at træne mindre for ikke at få overbelastningsskader.

”Jeg ville det simpelthen så meget, at jeg trænede for meget. Jeg ville gerne vise, at jeg var tilbage og helt klar efter min skadesperiode, men nu har jeg været i en god dialog med landsholdets fysiske træner om at strukturere min hverdag, så der også er tid til hvile.”

Maria træner for det meste to gange om dagen i sin klub Fortuna Hjørring, hvor hun veksler mellem målmandstræning og fysisk- og taktisk træning. Derudover spiser hun efter en særlig kostplan og sørger for at få en masse søvn og hvile, så hun kan præstere til hver eneste træning.

Tredjevalg

Om det hårde arbejde i klubben er nok til at være blandt Nils Nielsens udvalgte spillere er svært at sige, og hvis Maria bliver valgt som en af de tre målmænd, er hun også helt klar over den rolle, hun måske kommer til at spille som andet- eller tredjevalg i truppen.

”Man er med til EM som et hold, og hvis min rolle bliver at hjælpe med at hente vand, så gør jeg det. Det er selvfølgelig ikke derfor, jeg tager med, men til en slutrunde handler det om at se ud over sin egen næstetip og tænke på, hvad der er bedst for holdet.”