Sejr til AaB i U18 pokalfinalen mod Fortuna Hjørring!

0
1045

KLUBNYT

AF AAB WEB/PRESSEAFDELING

I en meget seværdig jysk pokalfinale for piger blev det til en fortjent AaB sejr på 3-1 over Fortuna Hjørring.

I holdenes startopstilling var der i alt 11 landsholdspillere fordelt på primært U16-U17 landsholdene. Landsholdsspillerne leverede sammen med deres gode holdkammerater en underholdende pokalfinale afviklet i et højt tempo.

Det var tydeligt at begge hold ville slutte sæsonen godt af sammen med deres respektive, yderst engagerede cheftrænere på sidelinien. Begge hold havde haft et meget tæt turneringsprogram op til finalen. Kun godt 48 timer tidligere havde begge hold afsluttet turneringen med nederlag, og så sent som onsdag i sidste uge havde Fortuna vundet en fortjent storsejr på 6-2 over AaB i deres revanche i f.t. første turneringskamp, som AaB havde vundet 2-0.
Derfor tørstede begge hold efter en god afslutning på den lange sæson, hvor de sidste kræfter blev mobiliseret på imponerede vis.

Kampen startede åbent. AaB havde første forsøg efter ca. 5 min. Herefter overtog Fortuna stille og roligt boldbesiddelsen generelt i resten af 1. halvleg. Fortuna har nogle nærgående forsøg via bl.a. hjørnespark og indlæg i deres bedste periode fra ca. det 15. til 30. min. Både Caroline Abildgaard i AaB målet har et par gode redninger, og en stærkt spillende anfører Sarah Serup Hansen clearer mirakuløst med låret i en akrobatisk stilling på målstregen efter et hårdt spark.

I denne periode kunne Fortuna fortjent have bragt sig foran. I det 30. min foretager AaB sin første indskiftning, hvor Julie Madsen erstatter Simone Pedersen. AaB får deres første hjørnespark efter ca. 35 min. og er pænt nærgående på indlægget.
I det 36. min. erstatter Signe Carstens hendes tvillingesøster Mathilde.
Pludselig i det 38. minut er Fortunas U17-landsholdspiller Laura Grøn uopmærksom og taber bolden. Straks er AaB’s nyudnævnte U16-landsholdsspiller Sofie Lundgaard over bolden, tager et par træk i Fortunas venstre side ved det store målfelt og laver et perfekt indlæg til netop indskiftede og kollega på U16-landsholdet Signe Carstens, der scorer sikkert hos U17 landsholdskeeperen Sandra B. Jacobsen.

Halvlegen slutter af med at hvert hold har et par gode langskud, hvor først AaBs Mathilde Carstens sparker lige over. Endelig sparker Fortunas farlige Lise Dissing også hårdt lige over målet.

AaB går til pausen med en lidt heldig 1-0 føring. Finalen er fuldstændig åben.

I 2. halvleg starter Fortuna ud med at lægge et højt pres, og allerede i det 41. min. resulterer det i en fortjent udligning på en returbold efter hjørnespark til Fortuna. 1-1 og de næste ca. 15-20 min. viser sig at blive kampafgørende. AaB kommer bedre med i spillet. Deres fine kombinationsspil lykkes især på kanterne, men også i mellemrummet foran Fortunas bagkæde, og der lurer en scoring til AaB.
Pludselig i det 48. min. scorer en altid løbestærk Pernille S. Pedersen på et lumsk langskud efter, at AaB i minutterne inden havde været oftere på besøg på Fortunas banehalvdel. 2-1 til AaB og allerede minuttet efter bringer AaB sig igen foran med 3-1 på et bragende flot langskud af Mathilde Carstens. Igen til stor jubel for hovedparten af de mange tilskuere på den velbesøgte Bane 2.

Fortuna har bestemt ikke opgivet for at komme tilbage i kampen. Caroline Abildgaard i AaB målet har en flot redning på et godt hovedstød (51. min). Fortunas hjørnespark er også hele tiden farlige i denne periode, men bliver dog afvist af et godt kæmpende AaB forsvar.

I det 60. min. kommer Caroline Klitgaard ind igen i stedet for Julie Madsen. Klitgaard starter med et farligt indlæg, som dog ikke resulterer i scoring. En hårdtarbejdende Sofie Lundgaard bliver udskiftet i det 65. min, og Simone Pedersen kommer ind igen.
68. min har Signe Carstens et farligt langskud, der går lige over Fortunas mål. AaB´s Simone Pedersen (73. min.) kommer i et returløb med Fortunas Rakel S. Sieker til at lave et lidt for hårdt frispark og får gult kort. Da pokalfinalen bliver afviklet i JBU regi medfører det 10 min. pause til Simone, og dermed må AaB spille med en pige i undertal de sidste 7 min. + tillægstiden.
Dette lader AaB sig nu ikke påvirke af og har muligheder ved Mathilde Carstens (langskud), Gry B. Thrysøe (også langskud), samt Caroline Klitgaard med et godt hovedstød. I det 74. min. har Fortuna også en farlig omstilling, hvor Laura Grøn sparker på ydersiden af stolpen.

Dommeren fløjter i det 82. min. finalen af til stor jubel for AaB spillerne/truppen, træner/leder teamet og de mange fremmødte tilskuere.