Tre FC Thy Piger med i DBU’s talent-trup

0
1650

Flere end én fodboldpige fra Thy er videre til DBU’s talentarbejde med U15 årgangen. Det er første gang det sker, siden det var årgang 1995, der var afsted

Pressemeddelelse fra FC Thy Piger

Når DBU U15 Jylland, årgang 2003, mødes første gang i august er hele tre Thy-piger fortsat med i talent-truppen.

De tre er Ellen Frank Mitchell, Sophie Graversen og Sille Fejerskov, og de spiller alle i FC Thy Piger.

“Det er stærkt gået af pigerne, og vi glæder os først og fremmest på deres vegne. Samtidig er det et bevis på, at vi også har godt fat i talentudviklingen i FC Thy Piger,” siger Bent Andersen, der er formand for FC Thy Piger og træner for U14 Vest, hvor Sille Fejerskov og Sophie Graversen er på hold.

Ellen Frank Mitchell spiller på U15 Vest. Her glæder cheftræner Kenneth Jørgensen sig også over det markante aftryk som FC Thy Piger nu sætter på DBU U15-truppen i Jylland:

“Det er super dejligt at se et bevis på at DBU nu lægger mærke til det store arbejde, der gøres for piger i FC Thy Piger,” lyder det fra Kenneth Jørgensen.

Ellen kommer fra Koldby-Hørdum Idrætsforening, Sofie Graversen er fra Nors Boldklub, mens  Sille Fjerskov startede fodboldkarrieren i Klitmøller Idrætsforening og siden Nors Boldklub, inden hun blev FC Thy pige.

Hård konkurrence

De tre har siden august 2016 været med til samlinger cirka hver anden uge i DBU region Nordjylland, hvor de var omkring 100 fodboldpiger til den første samling og blot 17 til de seneste.

Nu har det tre Thy-piger så spillet sig gennem det sidste nåleøje, hvor DBU samler pige-spillere fra tre regioner i Jylland til en trup på 27 spillere. Ligeledes samles Fyn og Sjælland og Thy-pigerne er nu blandt de ca. 50 bedste på deres årgang.

“DBU har haft de dygtigste spillere i hele Jylland på årgangen at vælge imellem. Der er hård konkurrence om pladserne, og det ved pigerne godt. Men jeg er ikke i tvivl om, at Thy-pigernes motivation og vilje til at dygtiggøre sig er blandt årsagerne til, at de nu er med videre,” siger formand Bent Andersen.

“Fantastisk fællesskab”

Og det er da også tre glade piger som er klar til at tage hul på et år med endnu mere fodbold:

“Det er rigtigt stort, og jeg er stolt. DBU-træningerne har været rigtig god træning, og jeg føler virkelig jeg har udviklet mig som spiller,” siger Ellen Frank Mitchell.

“Når man bruger så meget tid på fodbold, så er det fedt at få bekræftet, at alt det arbejde jeg lægger i det, betaler sig,” siger Sille Fejerskov.

Og så er alle enige om en helt tredje ting: Det er superfedt at få en masse nye venner på tværs af landet i mødet med de andre DBU talenter:

“Det bedste ved at gå videre er, at jeg så igen skal møde flere piger og det fantastiske fællesskab vi har,  og spille og træne en masse fodbold, for det er det, jeg elsker,” forklarer Sophie Graversen.

DBU U15 truppen i Jylland mødes første gang den 17. august i Vildbjerg.