U18 DM: Team Viborg og KoldingQ slutter med guldbrag

0
1633

Det kunne ikke være tænkt bedre fra planlæggernes side: De to bedste hold i U18 DM-ligaen mødes i allersidste spillerunde. Den der vinder får guld. Den der taber får sølv.

Det er præcis situationen lørdag kl. 13 på stadion ved Liseborgcentret i Viborg. Her mødes Team Viborg og KoldingQ i sidste runde af U18 DM-ligaen. Begge hold har 52 point, mens nummer tre i ligaen, Vildbjerg, har 48 point. Vinderen af kampen vil derfor kunne kalde sig Danmarksmester, mens taberen løber med sølvmedaljerne.

Det er med andre ord et vaskeægte guldbrag, og det kommer også til at præge begivenhederne i Viborg. Hjemmeholdet forventer 3-400 tilskuere i alt, og klubben har lavet en aftale med fanklubben fra Viborg FF, som netop er rykket ud af superligaen, som  har lovet at møde op på stadion og sætte gang i festlighederne.

”Vi har lovet dem to øl hver,” fortæller Team Viborgs U18 DM-træner Allan Drost.

Spår en velspillet kamp

Og det bliver ikke kun på sidelinjen, at det bliver en fest. Allan Drost forudser, at det bliver bliver en både spændende og velspillet kamp.

”Det bliver en kamp mellem to unge hold, der gerne vil spille fodbold. Men det bliver også en kamp mellem meget forskellige systemer og stilarter, nemlig KoldingQs possession-spil mod vores mere direkte spil. Det modsætningsforhold bliver et af de interessante nøgler i kampen,” siger Allan Drost.

Selvtillidsboost til Team Viborg

Team Viborg kommer til kampen med en frisk 3-2-sejr over Brøndby i bagagen, mens KoldingQ tabte sin senest kamp med 3-2 til Vildbjerg.

”Vi fik et selvtillidsboost af sejren over Brøndby og vi har alle spillere klar, så stemningen er fin i truppen. Jeg tror det bliver en kamp med masser af intensitet, og det bliver det hold, der vil det mest, der vinder,” siger Allan Drost.

Team Viborg har haft en sæson med op- og nedture. Største nedtur var da klubben valgte at trække sit seniorhold fra 1. division. Det sendte rystelser ned i U18 DM-truppen, hvor flere spillere har valgt at rykke til Team Viborg, fordi der også var udsigt til at spille på højt niveau efter U18 DM-tiden.

”Det skabte noget usikkerhed i truppen og vi har været nødt til at tage en snak individuelt med spillere og forældre. Men nu er det talt igennem og alle på nær én fortsætter, bortset fra dem, der går på den lokale Hald Ege Efterskole,” siger Allan Drost.

Team Viborg-KoldingQ spilles lørdag kl. 13.00  ved Liseborgcentret, Liseborgvej 37, Viborg.