HB Køge Pigefodbold etablerer børneakademi

0
1137

HB Køge Pigefodbold tilbyder som opfølgning på et pilotprojekt teknisk træning til U9-U12 spillere

Af HB Køge Pigefodbold (Søren Østergaard)

KLUBNYT

HB Køge Pigefodbold etablerer et børneakademi

Med afsæt i erfaringerne fra at udbyde teknisk træning for U11-U12 spillere for HB Køge Pigefodbolds otte ”moderklubber”, har man i den sportslige ledelse valgt at udbygge tilbuddet således, at det fremadrettet retter sig mod U9-U12 spillere. Samtidigt har man også valgt at åbne op for, at spillere fra andre klubber kan deltage.

Vi vil styrke pigefodbolden syd og vest for København

Den sportslige koordinator Søren Østergaard siger om projektet: ”At systematisk teknisk træning rykker spillerne er oplagt, så vort lille pilotprojekt havde primært til hensigt at afdække, om der reelt var et ”marked”, og om spillerne og deres forældre ønskede at prioritere træningen, som ligger fredag eftermiddag, hvor der ofte er andet på programmet.

Efter fem måneder kan vi konstatere, at det nærmest kun er sygdom og jordskælv, der får pigerne til at melde afbud. Baseret på vores erfaringer fra pilotprojektet har vi nu valgt at gøre projektet permanent, hvilket betyder, at vi fremadrettet tilbyder såkaldt ”akademitræning” fra august til juni for U9 til U12. Det koster selvfølgelig nogle ressourcer, men vi tror på, at det fremadrettet kan være med til at styrke pigefodbolden syd og vest for København”.

Adgangskravet er træningsparathed – ikke niveau

Træningen varetages af HB Køge Pigefodbolds netværkstræner John Petersen, der udover B-licens, også lige er blevet færdig med DBU´s talentidentifikationskursus – og han fortæller følgende om ”læringsmålene” og ”krav” til deltagerne: ”Der er tale om teknisk træning med fokus på både spark, touch og finter. Der vil blive lavet rigtig mange “fejl”, når vi træner, men når man kommer til akademitræningen, er det faktisk et “krav”, at du tør lave fejl og kaste dig ud i nye ting. Vi er til træning for at lære ikke for at være bange for, hvad andre mener. På akademiet er spillerne inddelt i hhv. en U9-U10 gruppe, der træner fra kl. 16.30 til kl. 17.30 og en U11-U12 gruppe, der træner fra kl. 17.30 til kl. 18.30. Da der er tale om individuel teknisk træning, er der ikke et specifikt krav om niveau, men spillerne skal være træningsparate – forstået på den måde at de kan træne koncentreret i en time. Det lyder måske som lidt skrappe krav til 8-9 årige spillere, men vores erfaring er, at hvis man laver krævende teknisk træning på en sjov måde, så er pigerne helt på og har svært ved at stoppe igen, når der er gået en time. Det er desuden vores erfaring, at flere og flere piger gerne vil bruge meget mere tid på fodbold end tidligere, og det får de nu muligheden for”, slutter netværkstræneren.

Tilbuddet er åbent for alle spillere

Tilbuddet er åbent for alle interesserede spillere – dog max 15 i hver gruppe. Træningen tilbydes efter ”først til mølle-princippet”. Første træning er fredag d. 25. august.

Hvis du er interesseret i at høre mere, så kontakt John Petersen på mobil 314 314 56 eller mail john@johnphotography.dk .

VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG……………………………………..