Masser af piger til pigefodboldens dag i Thy

0
1195

Masser af piger til pigefodboldens dag i Thy lørdag d. 16. september på Skyum Idrætsefterskole 

af  FC THY Piger

Solen skinnede stort set hele dagen og humøret var helt i top, da en stor flok pigespillere i alderen 8 til 14 år lørdag mødtes på Skyum Idrætsefterskole til en hel dag dedikeret til pigefodbold.

I alt 11 klubber i Thy var repræsenteret, og en lille håndfuld piger havde sågar fundet vej fra Salling.

Pigefodboldens dag blev til i et samarbejde mellem Thisted Kommune, Technica Football, FC Thy Piger og Skyum Idrætsefterskole.

Det var gratis at deltage og 83 piger havde taget udfordringen op og snørret fodboldstøvlerne.

– Det var en fantastisk dag med masser af glade pigespillere. Det gode fællesskab er det altafgørende for at vi sammen kan lykkes. Det gælder om at fastholde alle piger – øvede som mindre øvede, siger Jannik Riis om lørdagens træning.

Jannik Riis er manden bag konceptet Technica Football. Det er et nyt web-baseret træningsredskab til alle – både børn, forældre og trænere. Det fokuserer på teknisk træning til ungdomsspillere.

Han havde tilrettelagt lørdagens træning og blev assisteret af en håndfuld af pige-spillere og FC Thy trænere, så der hele tiden var gang i boldene.

– Hvis vi vil pigefodbolden med vores geografiske baggrund, skal vi i Thy stå sammen for at lykkes. Dette såvel i vores træner-netværk samt i klubbernes bestyrelser. Med det gode samarbejde vil rammerne for pigerne automatisk også blive derefter. Arrangementet Pigefodboldens Dag i Thy var et godt eksempel på dette, siger Bent Andersen, formand for FC THY Piger, om lørdagens fodboldevent.

Træningen bestod af tre runder på banerne og en tur i efterskolens springcenter, hvor der også blev gået til den af de mange piger.

Der var fælles frokost i spisesalen på Idrætsefterskolen og dagen sluttede med en cup-turnering, hvor alle var blandet på tværs af årgange og klubber.

FAKTA: FC Thy Piger er et samarbejde om pigefodbolden fra U13 og opefter mellem de fem klubber: Nors BK, Thisted FC, Koldby-Hørdum IF, Frøstrup Hannæs IF og IF Nordthy.
I 2016 gik Skyum Idrætsefterskole med i samarbejdet for U18 årgangen, som hedder FC Thy Piger-Skyum.
Fra i år er klubsamarbejdet udvidet til også at omfatte 11-mands damesenior-fodbold. Senior-holdene spiller under navnet FC Thy-Thisted Q.

For yderligere info kontakt Bent Andersen, formand for FC Thy Piger, mobil 3030 4717