Maria Hovmark – 18 år og målscorer i 3F-ligaen

0
2484

Mød Maria Hovmark, som fra denne sæson er kommet på kontrakt i Brøndby og som fortsætter hvor hun slap i U18 DM-ligaen: Med at score mål

Af Astrid Trolle

Selvom man er en af de yngste spillere i 3F-ligaen, kan man da sagtens være en af de mest scorende. Se bare Maria Hovmark fra Brøndby, som er den 4. mest scorende i denne sæson.

Det er Marias første sæson med kontrakt i 3F-ligaen. Hun er kun 18 år, og kommer fra u18 DM rækken. Derfor var det svært at skifte til 3F.

”Overgangen var svær, der stilles meget højere krav fra både trænere og medspillere. Der er mere fysik og niveauet er væsentligt højere,” fortæller Maria.

Lige nu ligger Brøndby nr. 2 i 3F-ligaen med 6 point og en kamp mindre end Fortuna Hjørring. Brøndby har scoret 27 mål – de fem af målene er scoret af Maria Hovmark, som dermed er delt topscorer på holdet sammen med Nanna Christiansen.

Hård træning giver pote

For at forsætte med den gode målstime, træner Maria rigtig meget. Hendes uge går med 2 x morgentræning, 4 x aftentræning, 2 x styrkepas og kamp i weekenden. I alt bruger hun ca. 20 timer på træning, omklædning og transport om ugen + kamp som kan være hjemme eller en tur til f.eks. Jylland.

Med al den træning er det også vigtigt, at motivationen er der:

”Jeg har spillet i 12 år, og det der motiverer mig, er at spille med de bedste, være i det bedste træningsmiljø og få fede oplevelser. Men også at se ens arbejde lykkes,” fortæller Maria.

Maria er et virkelig godt forbillede, hun spiller både 3F og er på landsholdet. Så hun er en af de kvindespillere, man kan blive inspireret af. At man kan nå sine mål i en så ung alder. Men Maria fortæller også, at man ikke kommer sovende til det.

”Det kræver hårdt arbejde til træning, og så skal man være forberedt på, at give afkald på ting som ens venner har tid til,” siger Maria.

Men udover det hårde arbejde er det også fedt. Aldersgruppen i Brøndby er bred, der er 14 år mellem den yngste og ældste i 3F-truppen. Men for de yngre er det meget lærerigt at spille sammen med folk, som er et andet sted i deres liv.

Udover 3F-ligaen, spiller Brøndby også Champions League kamp d. 4 oktober mod LSK Kvinner. Det glæder Maria sig til.

”Det fedeste er Champions League kampene,” siger hun.