10 skæve til 3F-spilleren Solveig Andersen

0
1613
Solveig Andersen blev kåret til pokalfighter 2017 , foto: privat

MØD DE UNGE 3F-PROFILER: Målfarlige Solveig Andersen har engang været en dygtig skytte, men i dag pifter stemningen op i Vardes omklædningsrum – og så gad hun godt være bedre til at danse. Lær Solveig endnu bedre at kende her:

Af Solveig Valbjørn

FODBOLD FOR PIGER indleder i denne uge en interviewserie, hvor du kan lære 3F Ligaens unge profiler bedre at kende.

I første del prøver vi at lære 19-årige Varde-spiller Solveig Andersen bedre at kende, ved at stille hende ti ikke helt almindelige spørgsmål.

Hvad er det dårligste råd, du har fulgt?

“Det må være dengang, jeg fulgte et råd, som jeg havde hørt i fjernsynet. Der var en der sagde at hun altid opbevarede sit tyggegummi bag øret, mens hun spiste, og så kunne hun tage det igen, når hun havde spist færdig. Det resulterede så i at jeg mistede en tot hår bag øret.”

Hvis du ikke spillede fodbold, hvad ville du så bruge din tid på?

“Det ved jeg ikke helt. Hvis jeg ikke skulle spille fodbold, var jeg nok blevet en dygtig skytte. Da jeg var yngre, blev jeg faktisk Sønderjysk Mester i skydning, men stoppede så da fodbolden begyndte at blive mere seriøs.”

Hvordan vil din mor beskrive dig?

“Hun vil nok beskrive mig som en hjælpsom, høflig, velopdragen, genert, glemsom og ansvarsfuld pige. Det er nok de ord, som jeg tror hun ville beskrive mig med.”

Hvad er den bedste gave, du har fået?

“Jeg fik en bamse da jeg var tre år gammel, og den bamse har virkelig været den bedste gave, jeg har fået. Den havde jeg med mig over alt i en periode. Så den har jeg været igennem meget med mig som lille.”

Hvilken rolle har du på dit hold?

“Jeg er en af de unge på holdet, men på trods af det har jeg stadig meget ansvar. Jeg har spillet på seniorholdet i lang tid nu, så jeg har også lidt ansvar for at de ’nye’ føler sig velkomne. Derudover er jeg også en af dem, der er med til at pifte stemningen i omklædningsrummet lidt op.”

Hvilken by ville du gerne bo i, hvis du helt selv kunne vælge?

“Jeg ved hvilken by det skulle være, men den må ikke være for stor. Jeg er vokset op i en lille by, og jeg har ikke den store lyst til at blive en storbypige. Så det skal nok være en by på størrelse med Varde eller sådan noget.”

Hvilken fodboldspiller, død eller levende, ville du allerhelst spille sammen med?

“Pernille Harder, det hun kan med en bold er jo helt vildt.”

Hvis du kunne være bedre til én ting, hvad skulle det så være?

“Så skulle det nok være at danse, for synes at jeg tit hører, at jeg ikke danser specielt godt.”

Er der en sang, du altid synger med på?

“Jeg synger altid med på Rasmus Seebachs sange, men specielt på sangen ”Uanset”. Den sang bliver der i hvert fald altid sunget med på.”

Har du et god råd til de unge piger, der drømmer om at spille 3F Liga en dag?

“De unge piger skal arbejde hårdt og tro på sig selv. Det kommer de langt med.”