Aabybro Efterskoles fodboldpiger overlegne i Nordjylland

0
2023

Med sikre sejre på 9-0 og 7-0 i finalespillet sikrede Aabybro Efterskole sig igen titlen som Nordjyske mestre og er dermed klar til DM for efterskoler i maj 2018.

Det var (endnu) en regnvåd dag i oktober, da Lerpytter Stadion i Thisted lagde baner til finalestævnet om de Nordjyske mesterskaber i fodbold. I første omgang skulle Aabybro-pigerne op imod overraskelsen fra Onsild Idrætsefterskole, der med en andenplads i østkredsen havde sikret sig en plads i semifinalen på bekostning af Ingstrup Efterskole.

De store mængder betød, at der flere steder stod blankt vand på banen og desuden blev græsset i løbet af kort tid forvandlet til mudder. På trods af dette lykkedes det Aabybro Efterskole at sætte sig tungt på opgøret og den store overvægt i boldbesiddelse medførte flere chancer, hvor effektiviteten ikke fejlede – og da dommerens slutfløjt lød var stillingen hele 9-0 til Aabybro.

I finalen ventede Skyum, som Aabybro allerede havde slået 3-1 i det indledende gruppespil. Alligevel var der en smule bekymring at spore hos træner Sine Hovesen – ikke mindst fordi banen beskaffenhed efter de første opgør ikke just lagde op til teknisk pasningsspil, men nærmere mudderkamp. Bekymringen blev dog hurtigt gjort til skamme, da pigerne igen formåede at fastholde høj kvalitet i kombinationerne på trods af de vanskelige forhold – samtidig trådte debutant Tina Petersen i karakter i angrebet, hvor hun med 3 mål satte et flot aftryk på kampen, og man mærkede derfor ikke fraværet af skolens topscorer Freja Dollerup.

 

Ved stillingen 3-0 virkede Skyum til at resignere, og Aabybro kunne cruise sejren hjem med yderligere 4 scoringer til resultatet 7-0, og efterfølgende lade sig hylde som nordjyske mestre for 4 gang på 5 år.

Dermed er Aabybro igen med til DM for efterskoler, der afvikles i maj 2018 – her får pigerne følgeskab af skolens drengehold, der ligeledes vandt finalen over Skyum. I den nærmeste fremtid venter der pigerne en række spændende opgør i skoleligaen.

Aabybro: Josefine Andersen (FC Thy), Lea Rytter (Nibe B), Laura Lund (AaB), Louise Passer (Skovsgaard), Katrine Futtrup (RKG), Siw Gilleladen (Fortuna Hjørring), Louise Dupont (AaB), Sofie Gade (FFI/AaB), Alberte Grankvist (AaB), Katrine Gøthgen (RKG), Frida Nyborg (AaB), Anne Juul (VB52), Line Lentz (Gudumholm IF), Tina Petersen (N85, Grønland), Helga Poulsen (Trekroner), Lærke Thaysen (Sindal IF).

Til interesserede så er der opstået  en ledig pigeplads på fodboldlinjen for piger i dette skoleår. Ønsker du at være elev i skoleåret 2018/19 er der få ledige pladser tilbage på nuværende tidspunkt.