B.93 pigehold stormer frem

0
2157

B.93 har i suveræn stil vundet både U16 og U14 Elite Øst rækkerne i år, og det vælter ind med nye medlemmer i den københavnske klub, hvor flere års systematisk talentarbejde nu for alvor begynder at bære frugt

Af B.93 webredaktion

Flere års systematisk talentarbejde begynder nu for alvor at bære frugt i B.93 pigefodbold. Såvel klubbens U16 hold som U14 hold har netop vundet Elite Øst mesterskabet i den bedste sjællandske række. Og B.93´s U13Elite Øst hold sluttede som nummer tre i deres række. Og i foråret havde klubben hele tre ungdomshold i pokalfinalerne, og to af holdene kunne hjemtage guldet. Successen i ungdomsrækkerne kommer samtidig med, at B.93´s kvindehold er rykket op til forårets kvalifikationsliga.

Pigetalentchef i B.93, Vinnie Baun, løfter gerne lidt af sløret for, hvorfor talentarbejdet begynder at bære frugt.

“Vi har en masse dygtige og veluddannede trænere i pigeafdelingen, der er gode til at samarbejde på kryds og tværs. Vi har skabt et ambitiøst træningsmiljø med flydende grænser, så der er mulighed for at tage individuelle hensyn. Pigerne får mere målrettet og specifik træning, der passer lige netop til deres udviklingstrin,” siger hun.

Pigerne på eliteholdene får 4-5 træningspas om ugen fordelt på holdtræning, specifiktræning og styrketræning. Vinnie Baun, der har en a-trænerlicens, kører selv mange specifiktræninger med udvalgte spillere. Og der er løbende dialog med trænerne om, hvordan de enkelte spillere kan udvikles endnu mere.

Skræddersyet træning, men fælles spillestil

“I B.93 har vi træning på mange forskellige niveauer, og vi tør tale åbent om, at der er forskel på spillerne, og at de har forskellige krav og behov. Og trænerne har i fællesskab været med til at udvikle vores træningsmanual for de forskellige alderstrin. I B.93 følger vi en klar spillestil for både 8M hold og for 11M pigehold. Trænerne ved, hvad det er for kompetencer og hvilket udtryk vi gerne vil have i B.93,” siger Vinnie Baun.

Det kan Jano Nissen, cheftræner for U16 Elite Øst holdet, nikke genkendende til. Han er meget stolt af sit hold, der er ubesejret, og undervejs også har haft format til at slå rækkens nummer to med tenniscifrene 6-0.

“Det har været et fantastisk efterår, hvor træningsmiljøet har modnet pigerne. Vi har en bred trup med mange talenter. 23 forskellige spillere har været brugt på holdet i løbet af efteråret, vi har fået tillid til vores spillestil og dyrket en mentalitet, hvor der altid er plads til fejl. Men vi har rykket os gevaldigt, og vi har spillet fantastisk i et meget højt tempo,” siger Jano Nissen.

“Pigerne har været så træningsparate, og det er en kæmpeglæde at møde til træning fire gange om ugen med dem.”

Offensiv fodbold i alle årgange

Henrik Surel er en anden af B.93´s erfarne og dygtige trænere, og som en af cheftræner-teamet med Kim Baun og Casper Eriksen for U13-U14 pigerne, er han også meget tilfreds med efterårets fremgang:

“U13 holdet er et meget træningsparat hold og træner superkoncentreret, og de kan se tilbage på en flot og velfortjent 3. plads i U13 rækken.

Årgang 2004 i U14-truppen vandt pokalfinalesejren i foråret, og nu har holdet fortsat sin flotte udvikling ved overgangen til 11M-fodbold ved også at vinde Elite Øst rækken. Vi er meget stolte af deres indsats,” siger Henrik Surel. “U14 holdet besidder i dag et af rækkens bedste offensiv angreb, og bagkæden har kun lukket 11 mål ind i 11 kampe. Samtidig har holdet nydt godt af forståelsen for klubbens spil-system, som de har bygget videre på fra deres tid på U13 i foråret”.

Henrik Surel siger, at han glæder sig til påsken, hvor både U14 og U13 holdene til tager til den stærke Future Cup i Göteborg.

International opmærksomhed

B.93 mærker en stigende interesse for klubbens elitehold rundt omkring. “Vi har fået flere henvendelser fra internationale eliteturneringer i både Frankrig og Spanien, der viser, at man ude om omkring er ved at få øjnene op for os,” siger Vinnie Baun. Sidste år i påsken deltog B.93´s U16 elitehold i en invitationsturnering Madrid for nogle af Europas bedste hold, og U14 hold blev inviteret til en elite invitationsturnering i Stockholm.

“Vi vil gerne konkurrere med de bedste, og vi har som den eneste københavnerklub en U18DM licens. Vi er samtidig stolte af, at hele fem af vore spillere her i efteråret har været udtaget til U16- og U17-landsholdene. Og ni af vore spillere har været på DBU´s U14 og U15 talentsamlinger,” siger Vinnie Baun.

Medlemsfremgang på 25 pct på et år

B.93 pigefodbold har siden årsskiftet oplevet en kraftig medlemsfremgang på hele 25 pct. Med 333 medlemmer er klubben i dag en af de største klubber på Sjælland. Iflg. DBU´s tal er BSF stadig lidt større med 348 medlemmer, og Greve har 306 medlemmer, hvorimod Brøndby slet ikke er med i top tre.

“I B.93 er det vigtigt for os også at have en stor bredde med mange pigespillere, for ingen ved, hvem der når længst i den sidste ende. Vi starter allerede 5-6 års alderen, så pigerne kan få mange træningstimer i benene. I B.93 ønsker vi at give pigerne lige så gode udviklingsmuligheder som drengene. Vi har fået skabt et stærkt fundament for det videre talentarbejde,” siger Vinnie Baun.