Aabybro Efterskole på fodboldtur til Tyskland

0
1802
SONY DSC
Anne og Alberte til indefodbold på hotellet i Goch.

Det kan godt være at Goch ikke lyder lige så eksotisk som Barcelona eller Orlando, men når det kommer til kvalitet i en fodboldtur, så er den lille tyske by ved den Hollandske grænse en perfekt rejsedestination.

Som noget nyt i dette skoleår drog Aabybro Efterskoles fodboldlinje i uge 48 på en uges fodboldcamp syd for grænsen. Første destination på turen var dog Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole (VGIE), der gavmildt havde tilbudt kost og logi – og desuden stillede op til træningskampe.

Helga Sloth har lige scoret i kampen mod VGIE, der blev vundet 6-0.

Da VGIE og Aabybro ikke normalt møder hinanden i turneringen var styrkeforholdet på forhånd ukendt – hvilket kampen indledningsvis bar præg af med flere fejl og rodet spil. Alligevel blev det til en sikker sejr på 6-0 for Aabybropigernes førstehold – selv om de i starten af kampen virkede lidt usikre på modstanderne. Efterfølgende mødtes skolernes 2. hold – og her blev der tale om en tæt kamp, hvor Aabybro i sidste ende trak det længste strå med en sejr på 3-2.

Efter dagens kampe gik turen til SønderjyskE stadion – hvor superligaholdet tog imod de lokale ”Aabybro-helte” FC Jammerbugt i pokalturneringen. En kold kamp på stadion, der endte med en sikker sejr til SønderjyskE. Efterfølgende var det retur til VGIE for at overnatte.

Næste dag var der afsked med Vojens og turen gik videre i bus til Goch i Ruhrdistriktet i Tyskland. Tæt på storklubber som Dortmund, Schalke 04, FC Køln, PSV Eindhoven, m.fl. Hotellet var nøje udvalgt til denne tur – da der i kælderen var indrettet to indefodboldbaner, hvilket spillerne i løbet af dagene nød godt af.

Tilskuere på Bay Arena til Bundesligafodbold mellem Leverkusen og Dortmund.

Programmet torsdag var tilrettelagt således at spillerne skulle træne på nærliggende baner og desuden senere spille turnering på banerne på hotellet. Samtidig skulle vi have besøgt Genk-spilleren Joakim Mæhle, der er tidligere elev på Aabybro Efterskole – et besøg der desværre gik i vasken pga. pokalkampe og en lukket træning – men det betød til elevernes glæde lidt mere fritid end forventet. Fredag stod den på morgentræning inden turen gik videre til Dortmund, hvor der var indlagt et besøg på Deutsches Fussball Museum. Et stort fodboldmuseum i  4 etager, hvor Tysklands fodboldhistorie er gengivet på fantastisk vis. Det drejer sig både om landshold og klubhold for både mænd og kvinder. Masser af specialeffects – 3D video – filmklip fra historiske begivenheder – rekvisitter fra diverse klubber og landshold. Mulighed for at se spillerbussen fra VM-vinderne 2014 og meget mere. Langt mere interessant en fx Barcelonas fodboldmuseum.

Placering lige ved siden af Dortmunds fans betød underholdende sang under hele kampen.

Lørdag kom højdepunktet, da turen gik til Leverkusen. Efter en halv dag med shopping i mindre grupper mødtes alle på Bay Arena, hvor lokalopgøret mellem Leverkusen og Dortmund skulle spilles. Eleverne oplevede en fantastisk stemning da de var placeret lige ved siden af tilskuerne fra Dortmund. Selv om kampen kun bød på to mål – et til hvert hold – var der spænding og høj intensitet med bl.a. et rødt kort efter en videoafgørelse fra dommerens side.

Efter kampen gik turen retur til Aabybro – mange gode erfaringer og oplevelser rigere. En tur som godt kan anbefales andre – dog kan det overvejes om november er for kold til en træningslejr i Tyskland. Således er skolens trænere nu i tænkeboks i forhold til, om næste års destination igen skal være Goch – i så fald skal det nok være på et varmere tidspunkt – alternativt skal der findes en varmere destination, hvor der kan laves et lige så godt program.

 

Er du interesseret i et ophold på Aabybro Efterskole?

Pt. har vi ca. 5 ledige pladser tilbage på fodboldlinjen for piger i skoleåret 18-19, så du kan stadig nå  at blive en del af et fantastisk fodboldfællesskab. Kontakt os gerne på 98241099 for at aftale et besøg på skolen.