“Kvindelandsholdet” kåret som Årets ord 2017

0
1401

Der blev sagt kvindelandsholdet i fodbold rigtig mange gange i 2017. Kvindernes toppræstation ved EM i Holland, hvor det blev til sølvmedaljer, og den langvarige konflikt mellem DBU og Spillerforeningen / Kvindelandsholdet. Begge dele fik kvindelandsholdet på manges læber i ugevis, og derfor er ”Kvindelandsholdet” det ord, som bedst beskriver 2017.

Det mener en jury, som DR-programmet ’Klog på sprog’ har haft nedsat til at kåre ”Årets ord 2017”. Det var vært på TV-avisen Tine Gøtzsche, der som medlem af juryen foreslog ’Kvindelandsholdet’, og ved den efterfølgende afstemning vandt ordet med fem stemmer foran ”disruption”, som fik tre stemmer.

Andre ord i konkurrencen var “#MeToo”, “bandekrig”, “fake news” og ”clickbait”.

“Da jeg argumenterede for “kvindelandsholdet”, var det, fordi ‘#MeToo’ ikke er et rigtigt ord – det er et hashtag. Kvindelandsholdet har også en masse positiv energi i sig, der rummer al det positive, som er sket for kvinder i år,” siger Tine Gøtzsche i en pressemeddelelse fra DR.

“Kvinder kan noget – og de vil noget

Vært på Klog på Sprog, Adrian Lloyd Hughes, synes at ’Kvindelandsholdet’ rammer nogle af 2017’s vigtigste temaer:

“Kvindelandsholdet er blevet en positiv måde at tale om, at kvinder kan noget, og de vil noget,” siger Adrian Lloyd Hughes.

Juryen bestod af direktør i Dansk Sprognævn Sabine Kirchmeier, debattør Jens Philip Yazdani, seniorredaktør hos Det Danske Sprog- og Litteraturselskab Henrik Lorentzen og vært på TV-Avisen Tine Gøtzsche.