Danmark tabte den sidste gruppekamp ved Algarve Cup mod Japan

0
1708

De danske kvinder tabte deres sidste gruppekamp i venskabsturneringen Algarve Cup, da det blev til et 2-0 nederlag til Japan.

Af Martin Vestergaard Jensen

Danmark var på forhånd endt i en svær pulje til Algarve Cup. De to første kampe havde resulteret i en uafgjort mod Island og et overtidsnederlag til de forsvarende europamestre fra Holland, og derfor var de danske kvinder nødsaget til at vinde dagens kamp, hvis de ville spille med om de sjove pladser i turneringen

Dagens modstander var Japan, som blev nummer to ved det sidste VM, og derfor stod det på forhånd klart, at det ville blive en svær kamp for de danske kvinder. Japan tabte deres første gruppekamp med 6-2 til Holland, mens de i fredags slog Island med 2-1.

I dagens danske startopstilling var der fundet plads til angriberen Signe Bruun, der til daglig tørner ud for Fortuna Hjørring, og som i fredags blev kåret til årets talent ved Dansk Fodbold Award. Til gengæld var hverken Katrine Veje, Nadia Nadim eller Pernille Harder at finde i startopstillingen.

De danske kvinder var spillemæssigt med i hele kampen. Desværre blev kampen igen afgjort i kampens sidste fase, da de sidste 10 minutter blev udslagsgivende for resultatet. I det 82. minut scorede Yui Hasegawa til 1-0, og i det 93. minut blev det hele afgjort da Mana Iwabuchi gjorde det til 2-0 på et straffespark begået af Cecilie Sandvej.

Det endte altså for anden kamp i træk med et nederlag til aller sidst i kampen. Det samme skete i fredagens EM-revanchekamp mod Holland, hvor det danske landshold førte 2-1 til langt ind i kampen, men endte med at tabe 3-2 på et selvmål i overtiden.

Med det ene point, som danskerne har efter de tre indledende gruppekampe, ender de enten som nummer tre eller fire i puljen. Senere i aften vil det blive afgjort, hvem de skal møde i en placeringskamp på onsdag, hvor Danmark enten skal spille om 9./10. pladsen eller 11./12. pladsen.

Til Algarve Cup er der 12 landshold med fordelt på tre puljer. De deltagende nationer er Portugal, Kina, Sydkorea, Rusland, Japan, Holland, Australien, Norge, Canada, Sverige, Island og Danmark.