Roskilde Pigefodbold skal prøve kræfter med Europas bedste

0
2432

Flere af Europas bedste kvindeklubber venter, når to hold fra Roskilde Pigefodbold til påske rejser til Italien for at deltage i den prestigefyldte pigeturnering Ravennas Women Cup.

Roskilde-pigerne kommer blandt andet til at møde hold fra Barcelona, Sparta Prag, Roma, Juventus, Inter og Athletico Madrid.

Lidt af en mundfuld. Men de danske piger er godt rustet. U13 fra Roskilde Pigefodbold vandt i efteråret østrækken for årgang 2005, og de vandt også flere store turneringer som Vildbjerg Cup og det uofficelle danmarksmesterskab for pigehold.

“Det bliver en helt unik oplevelse for pigerne, der glæder sig helt vildt til at komme afsted. Vi går derned for at gøre vores bedste, men har ingen anelse om, hvilket niveau de andre hold har. Vi klarer os flot i Danmark, men hvad kan de i de store fodboldlande som Italien og Spanien. Det kan blive alt eller intet. Vi er i i hvert fald klar til at gøre vores bedste,” siger cheftræner Brian Friis.

Roskilde Pigefodbold til fællesspisning på Comwell, som er sponsor for pigerne.

Står uden klubhus – sponsor inviterede til spisning

U13 pigerne kan mærke en stor interesse for holdet, og der kommer hele tiden ny piger til. Alene siden sommerferien er holdet vokset fra 20 til nu 35 spillere. Sammenholdet i truppen er da også rigtigt fint, fordi det sociale bliver prioriteret højt. Holdet har haft succes med at spise sammen en gang om måneden efter træning.

Selvom Roskilde Pigefodbold generelt er inde i en rigtig flot sportslig udvikling, så er pigernes sport ikke noget der prioriteres højt af politikerne i Roskilde. Roskilde Pigefodbold står stadig uden et klubhus – og det selvom klubben er vokset til mere end 300 medlemmer på få år. Når U13 arrangerer fællesspisning sker det da også i lånte lokaler. Derfor blev pigerne rigtigt glade for, at Comwell mandag havde inviteret til pigerne til spisning. Udover den gode mad, så fik piger og trænere hver en hættetrøje, så de kan se smarte og ens ud i Italien.

Kunne du tænke dig at se pigerne spille, så er der mulighed for det på lørdag den 10 marts, hvor U13 spiller på hjemmebane i et stort indestævne for piger i Trekroner Hallen. I øvrigt et stævne de selv har været med til at arrangere.

Menuen stod på burgere, da sponsoren Comwell inviterede Roskilde Pigefodbold til fællesspisning.