Aabybro Efterskole vinder DM efter tæt finale

0
2361

Fredag eftermiddag blev Danmarksmestrene i efterskole-DM fundet efter en intens finale mellem Lyngs Idrætsefterskole og Aabybro Efterskole. De to efterskoler skulle helt ud i straffesparkskonkurrence for at finde en vinder og efter sidste spark var det pigerne fra Aabybro Efterskole hæve armene og fejre sejren. Aabybro Efterskole kan hermed kalde sig Danmarksmestre for efterskoler – stort tillykke!

Af Andrea Signe Trolle

Siden onsdag formiddag har der været spillet DM for efterskoler i Løgumkloster, hvor hele 16 efterskoler har været repræsenteret i pigerækken. Men efter to intense dage onsdag og torsdag med puljekampe og kvartfinaler – og efterfølgende to semifinaler fredag morgen – var der til sidst kun to efterskole tilbage i kampen om at blive Danmarksmestre.

Det blev de to efterskoler Aabybro Efterskole og Lyngs Idrætsefterskole, som gik hele vejen til finalen, der blev spillet på stadion på Sportsefterskolen SINE. I semifinalen havde Lyngs Idrætsefterskole vundet 2-0 over Sjælsølund, mens Aabybro Efterskole havde slået ISI 2-0. Der var derfor lagt op til en spændende finalekamp, som blev fløjtet i gang fredag klokken 11.45.

Det blev også til en yderst spændende finale. Efter den ordinære spilletid stod det 1-1 og derfor skulle de to efterskoler ud i en straffesparkskonkurrence for at finde Danmarksmestrene. Her var Aabybro Efterskole stærkest og med flest mål i straffesparkskonkurrencen gik Aabybro Efterskole fra banen med en sejr – og dermed den anerkendte DM-titel.

Aabybro Efterskole kan derfor nu kalde sig Danmarksmestre for Efterskoler og tage den flotte pokal med hjem til skolen. FODBOLD FOR PIGER ønsker Aabybro et kæmpe tillykke med den flotte sejr.