Nyt firma vil styrke fodboldpiger med individuel coaching

0
3148

The Mental Game vil gøre elitefodboldpiger til stærkere mentale udgaver af dem selv. Firmaet, som arbejder med NLP coaching, er startet af en mangeårig pigetræner fra Brøndby IF

 Af Steen Trolle

Ian Melhede, der står i spidsen for Brøndbys U16-hold, vil nu hjælpe elitefodboldpiger over hele landet til at blive stærkere udgaver af dem selv.

Ian har startet firmaet ”The Mental Game”, som ved hjælp af mentaltræning vil gøre fodboldpiger bedre i stand til at klare de mange udfordringer, som følger med livet som elitesportsudøver.

”The Mental Game” tilbyder individuel coaching, baseret på coachingfilosofien NLP. Det er en metode, der handler om at fokusere på det, der virker, og som Ian selv er blevet coachet med de seneste 10 år. For fire år siden gik han selv i gang med at tage en NLP-uddannelse, og han har blandt andet brugt metoderne i de år, hvor han drev en større byggevirksomhed med 60-70 ansatte.

”NLP har fokus på positiv tankegang og på at arbejde i den gode mentale tilstand. Vi tager udgangspunkt i, ’hvad virker for mig, hvad vil jeg gerne blive bedre til og hvordan kommer jeg så derhen’,” forklarer Ian Melhede.

Ser et kæmpe potentiale

Fra sit eget trænerarbejde har han konstateret, at mange elitepiger i alderen 14-20 år har en tendens til at fokusere på det, der ikke virker.

”De bruger alt for meget energi på ting, de ikke kan lide, og som de ikke synes, de kan finde ud af.  Jeg vil tro, at jeg i løbet af to-fire måneder kan ændre denne tilstand, så spilleren i stedet fokuserer på det, der virker, og lærer at arbejde ud fra det. Det ser jeg et kæmpe potentiale i for pigerne. Det vil kunne styrke dem fodboldmæssigt, men også give dem en bedre balance i hverdagen og gøre dem bedre i stand til at håndtere skolen, fritidsjobbet, venner og familie,” siger Ian Melhede.

U16-landsholdsspilleren Laura Munk Hermann fra Brøndby er i gang med et individuelt coachingforløb hos The Mental Game. Foto: Steen Trolle

10-15 sessioner

Et coachingforløb består af 10-15 sessioner og koster ca. 5000 kroner, afhængig af omfanget. Ian Melhede har startet det første coachingforløb op – nemlig af U16-landsholdsspilleren Laura Munk Hermann, som han har trænet i Brøndby – og dermed er en flere år gammel virksomhedsdrøm nu i luften.

”Jeg har gået og skrevet på ideen i flere år, og nu har jeg fået muligheden for at satse 100 procent på den. Jeg gør det ikke for pengenes skyld, det er først og fremmest båret af interesse, men jeg skal selvfølgelig kunne tjene nok til, at det kan løbe rundt,” siger Ian Melhede.

Tilbyder foredrag

Han vil nu rundt i klubber og præsentere ideen, ligesom han tilbyder foredrag til klubber om coaching af spillere. Han håber desuden, at han kan få mulighed for at præsentere projektet for Helle Thorning Schmidt, den tidligere statsminister, som er formand for DBUs kvindekommission. Ian Melhede mener nemlig, at The Mental Game har nogle af de værktøjer, som kvindekommissionen har efterlyst i arbejdet med at styrke pigers fodboldmuligheder i Danmark.

Du kan læse mere på The Mental Games facebookside.

Ian Melhede kan kontaktes på mobil 53555794.